RUGBI

Ignasi Planas, nou president de la Federació Catalana de Rugbi

Ahir es va acabar el termini de presentació de candidatures sense cap alternativa

El nou president relleva Canal disposat a continuar la lluita pel reconeixement

El president de la Federació Catalana de Rugbi, Xavier Albert Canal, va viure ahir el seu últim dia en el càrrec després que s'acabés el termini de presentació de candidatures per succeir-lo sense que hi hagués cap sorpresa. Tal com va avançar aquest diari, un dels seus vicepresidents, Ignasi Planas, va encapçalar l'única candidatura que es va presentar a les oficines de la federació, amb quatre membres més de l'antiga junta directiva, Romà Rahola i Xavi Baiget (que ocuparan els càrrecs de vicepresidents), Albert Puig i Adam Majó (vocals) i onze nous membres, Enric Sendil (vicepresident), Salvador Brasó, Mònica Condeminas, Rafael Vela, Arnau Miró, Lluís Vergel, David Prats, Carme Peralta i Noemí López (vocals); Òscar Morera (tresorer) i Marc Viñolas (secretari).

La candidatura es pot considerar continuista en un dels principals aspectes, que és el de la lluita pel reconeixement internacional. De fet, aquest aspecte és el que més ha desgastat Canal en els últims quatre anys. El president, a banda de barallar-se en els tribunals de París amb els advocats de la federació internacional (FIRA-AER), ha estat assetjat constament per la federació espanyola i s'ha queixat sovint d'un cert aïllament institucional a Catalunya.

En qualsevol cas, tant Ignasi Planas com la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, estan disposats a mantenir viu el procés de reconeixement i presentaran els recursos que calguin a la justícia francesa i espanyola i, fins i tot, al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg per aconseguir que es reconegui Catalunya com a membre de la FIRA.

La sentència de la justícia francesa es va basar en una llei franquista del 1941 per considerar que la federació catalana actual no era la mateixa que la del 1934, any de fundació de la FIRA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.