FUTBOL SALA

Catalunya, entre les favorites a Platja d'Aro

La selecció és l'amfitriona d'un torneig que reuneix set combinats

Rússia i el Perú s'entreveuen com a principals rivals pel títol

Platja d'Aro serà la seu de la copa de les Nacions de futbol sala, una nova competició que reunirà set seleccions de l'1 al 5 d'abril. «Es tracta d'una copa d'Europa oberta a seleccions d'altres continents», va explicar el president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Josep Maria Zamora, en la presentació feta ahir al Museu Colet de Barcelona. Catalunya, com a amfitriona, està en la llista d'aspirants al títol que encapçala Rússia, vigent campiona europea. El Perú, França, Austràlia, Santa Helena i Abkhàzia completen el cartell. «En principi volíem arribar com a mínim a vuit equips, però la situació econòmica s'ha fet notar», va lamentar Zamora, que esperava la presència d'altres països com ara l'Argentina i el Canadà. Tot i això, el torneig ha de servir per fer «un pas més en la projecció de l'esport català en l'àmbit internacional», com va expressar el director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian. En la presentació també va assistir la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Platja d'Aro, Anna Maria Mir. La localitat costanera també es postula per organitzar la segona edició de la cita.

Els catalans, al grup B.

La selecció ha quedat enquadrada en el grup B i arrencarà la competició contra Austràlia. En aquesta primera fase també haurà d'enfrontar-se amb Santa Helena i Abkhàzia. En principi no hauria de tenir gaires problemes per estar a les semifinals, reservades als dos primers classificats de cada grup. Allà podria trobar-se amb Rússia o el Perú, que integren el grup A acompanyats per França. Aquestes semifinals se celebraran el 4 d'abril (dissabte), mentre que la final està programada pel dia 5 (diumenge) a les set de la tarda. El palau d'esports del municipi serà l'escenari de tots els enfrontaments.

Respecte a la convocatòria del combinat català, el tècnic, Juan Antonio Fernández, té previst anunciar la llista al principi de la setmana que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.