Feeds:
Entrades
Comentaris

LOAPA 2.0…VINGA, SOMHI!!!

Ara que ja ens ha quedat clar tant per part del govern central com per part de l’oposició cavernicola del PP que cal retallar les autonomies, caldria que comencem a treure la pols a les armilles antibales ( si es que les havieu desades) perque s’acosten temps difícils per al nostre pais.
Sembla que volen carregar les culpes de tot plegat a l’estat de les autonomies quan en realitat la culpa és de l’estat espanyol en si mateix, que no s’aguanta per enlloc.

Eleccions al Parlament 2010

S’acosten les eleccions al Parlament , potser unes de les més importants dels darrers anys. S’han plantejat aquestes eleccions com un debat entre la Catalunya autonómica i la Catalunya independent i la veritat es que el tema , junt amb el de la crisi económica, és el més comentat. Tots dos van lligat, és evident que en una Catalunya independent la nostra situació económica no seria la que és. Per tant cal que tots ens ho pensem dues vegades alhora de dipositar el nostre vot. En una Catalunya com estat de la Unió Europea la crisi hi seria  però no seria tant greu.

També s’ha plantejat el tema de la llengua. Ja sabem la posició anticatalà dels partits espanyolistes, però missatges com el de Laporta dient que el Català seria l’ùnica llengua oficial d’una Catalunya independent no son correctes. Jo sempre m’he plantejat la qüestió en aquests termes: Prefereixo una Catalunya regional, com ara, plenament en Català o una Catalunya com estat de la Unió però en Castellà? ho tinc clar, la Independéncia primer. Prefereixo el model d’Irlanda, un estat sobirà encara que hagi gairebé perdut la llengua. Sé que això no agrada a molts però no podem oblidar que els ciutadants de Catalunya, majoritàriament utilitzen el castellà. Com ha estat , ja decidirem després si volem que el Català sigui la nostra llengua única o preferim tenir ambdues.

Això no s’ha pas acabat….

Ja sé que potser tants mesos sense donar senyals de vida poden fer pensar que he abandonat,doncs , no, res d’això, he parat per agafar més força, que la necessitaré després dels xous del Tc i la Defensora del Pueblo ( sabieu que el seu pare fou un dels més destacats falangistes a BCN? ).
Doncs bé, tornem aviat. Per cert, estem al volt de les dues mil visites… si ja sé que és poc, però bé, és el que hi ha!

TIC-TAC TIC-TAC (i III)

Finalment ‘han acabat els countdowns que faltaven. Un , el social, tal com era previsible va acabar amb la victòria del Barça a la Lliga espanyola de futbol. L’altre, el polític, el de l’Estatut i el Constitucional va acabar… però no;sembla que la prórroga va acabar amb empat i ara ho decidiran als penals; volen votar els articles un per un . Continua llegint »

TIC-TAC TIC-TAC ( i II )

Ja està , el primer Countdown ja està servit, la retallada económica als funcionaris i pensionistes i a les inversions públiques que des de feia temps li estaven demanant al govern ZP la majoria d’actors económics internacionals. Finalment ha actuat. Tard i malament, tot s’ha de dir. Tard perque les mesures s’haurien d’haver pres fa mesos enrrera i malament perque les mesures preses afecten sobretot al més débils i als menys culpables de la crisi. Estem d’acord que l’estat ( o sigui l’empresa que gestiona els nostres diners ) té déficit però no es menys cert que tot plegat és degut a que l’estat ( amb els nostres diners ) va haver de posar 100 mil milions d’euros per Continua llegint »

Tic-Tac Tic-Tac…

Estem en un compte enrrera.Per molt motius.Económics, nacionals i socials.
Countdown económic – Sembla ser que si el govern de l’estat no es decideix en les properes hores o dies a fer alguna cosa, encara que només ho sembli, el pais es veurà avocat a una situació semblant a la grega i per el que es veu el govern Zapatero no mou fitxa; sembla petrificat, com si no sabéssin ni tant sols qué fer. Mentre, els ciutadants i les empreses cada dia ho tenen pitxor.
Countdown nacional – També en el propers dies es decidirà el futur de l’Estatut, bé, decidit ja ho està, el que passarà es que finalment Continua llegint »