Els veïns de la plaça Clarà i del sector de les Tries d'Olot fa mig any que no veuen els canals de TVC

La TDT no emet un bon senyal quan hi ha mal temps a la Garrotxa i al Ripollès

El veïnat de l'entorn de la plaça Clarà, en ple centre de la ciutat d'Olot, i els dels barris de les Tries i carretera de la Canya està indignat perquè no pot veure o veu molt malament els canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió –TV3, el 33, el 3/24 i el K3/300– per la TDT que, a la ciutat, com a gran part de la comarca de la Garrotxa, és l'únic sistema d'emissió que funciona des d'ara fa mig any, moment en què es va produir l'anomenada apagada analògica.

Els veïns d'aquests sectors estan farts de queixar-se a les administracions competents, però no n'obtenen cap solució. Segons els afectats, només han aconseguit saber que el problema prové de la situació de la resta d'operadors a la torre de Montolivet, on no hi ha la corporació catalana. Aquest ens només remet el senyal des de la torre del barri de Sant Miquel, que queda més lluny del veïnat afectat que la de Montolivet. Tot i això, però, la queixa és, sobretot, que sis mesos després de l'apagada del senyal analògic encara ningú no ha concretat quina pot ser la solució definitiva al problema.

La mala qualitat del senyal de TDT pel temps atmosfèric és la principal queixa a la Garrotxa i el Ripollès

Les principals queixes per l'entrada en funcionament de la TDT a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès han estat fonamentalment relacionades amb la mala qualitat del senyal quan hi ha mal temps. La nevada de dijous va deixar sense tele molts usuaris de la ciutat d'Olot, per exemple. És el mateix que va passar amb les pluges de la tardor al Ripollès. L'altre paquet important de queixes, sobretot durant les primeres setmanes de funcionament, va venir dels ciutadans que viuen en masies aïllades, que no rebien el senyal de la TDT. El cas més generalitzat es va produir al municipi ripollès de Llanars. De fet, es tracta de zones fosques, en la majoria dels casos, de la televisió analògica. De totes maneres, els responsables dels consells comarcals de la Garrotxa i el Ripollès, que són els ens per mitjà dels quals s'han canalitzat les queixes, coincideixen que esperaven una posada en marxa més traumàtica de la TDT, cosa que finalment no s'ha produït. A la Garrotxa, hi haurà ara apagada analògica als municipis que reben el senyal de Rocacorba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.