Comunicació

Tortosa

nova etapa a la ràdio municipal

Ràdio Tortosa estrena els nous estudis obrint-se al nucli antic i al territori

L'emissora municipal renova la imatge i prepara una programació que arrencarà l'1 d'octubre amb més informatius, tertúlies, magazins i entrevistes

  • L'alcalde de Tortosa va visitar ahir al matí les noves instal·lacions de l'emissora. G.M.
  • VÍDEO: Ferran Bel presenta els nous estudis de Ràdio Tortosa

Ràdio Tortosa es renova per dins i per fora. L'emissora municipal de Tortosa inaugurarà les instal·lacions noves demà divendres al vespre, amb una festa i una jornada de portes obertes. De fet, l'estrena dels nous estudis coincidirà amb el començament de les festes de la Cinta i amb el lliurament dels mocadors a les penyes, que enguany es farà a la plaça dels Dolors. Ràdio Tortosa s'ha instal·lat als baixos de l'edifici municipal Montcada 27, amb un estudi principal en què la finestra dóna directament a la plaça dels Dolors i al carrer Montcada, al nucli històric. En aquest sentit, l'alcalde, Ferran Bel, va destacar ahir que les instal·lacions noves de Ràdio Tortosa són també una aposta per a la dinamització del nucli antic. “Són uns estudis oberts al barri i a la ciutat”, va assenyalar. Segons Bel, Ràdio Tortosa serà “líder al municipi” i “un referent a les Terres de l'Ebre i a la resta del país”. La nova Ràdio Tortosa té dos estudis principals per fer els directes, en què s'ha fet una aposta per les últimes tecnologies. L'estudi 1 o de continuïtat té una sala de control i un locutori amb capacitat per a set persones. L'estudi 2 està pensat per fer autocontrol, i hi caben quatre convidats. A banda, hi ha una cabina de gravació. Les dependències noves tenen una redacció, despatxos, un arxiu, una sala d'espera i un pati interior.

Ràdio Tortosa estrenarà la imatge nova, més les sintonies noves i les falques dels programes nous a partir del 3 de setembre, tot i que la programació nova no arribarà al 103.3 del dial fins a l'1 d'octubre. També aquest dia es posarà en marxa el web nou de Ràdio Tortosa, que permetrà escoltar l'emissió en directe i recuperar programes ja emesos. Per potenciar la interacció amb els oients, Ràdio Tortosa vol estar present en les principals xarxes socials, com Facebook o Twitter. Fins i tot es podran visionar vídeos, ja que a l'estudi 1 s'ha instal·lat una càmera que enregistrarà els programes o les entrevistes més interessants.

LA XIFRA

128.000
euros
és el que ha costat l'equipament de Ràdio Tortosa, tot i que la rehabilitació de l'edifici Montcada 27 ha costat un milió.

LA DATA

01.10.10
és la data escollida
per l'inici de la nova programació de Ràdio Tortosa i per la posada en marxa del portal www.radiotortosa.cat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.