Comunicació

comunicació

La Diputació Lleida, a favor de TV3 al País Valencià

Tots els grups excepte el PP demanen la continuïtat de les emissions

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres una moció conjunta de tots els grups excepte el PP a favor de la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià, clausurades ahir al vespre arran de les denúncies del govern valencià contra Acció Cultural del País Valencià, associació cívica que durant vint anys ha mantingut els repetidors que portaven el senyal a tot el territori valencià.

La moció considera que la continuïtat de les emissions és de vital importància per a normalització del català i expressa el suport de la Diputació de Lleida als acords que puguin establir els governs de Catalunya i del País Valencià perquè tots els respectius canals públics de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat. Mentre aquests acords no arribin, la Diputació lleidatana insta a la Generalitat Valenciana a facilitar la recepció de TV3 de la mateixa manera que la Generalitat de Catalunya ha posat els mitjans tècnics per a la recepció de Canal 9 al Principat.

Aeroport i autovies

La Diputació també ha aprovat una moció conjunta de suport a l'elaboració del pla de negoci de l'aeroport d'Alguaire que ha anunciat el govern de la Generalitat, així com la constitució d'una taula estratègica amb agents del territori que defineixin el full de ruta de la infraestructura al servei del desenvolupament de les terres de Lleida i del Pirineu.

Tots els grups han aprovat una tercera moció reclamant al ministeri de Foment la repressa immediata i urgent de les obres a les autovies A-22 (Lleida-Osca), A-14 (Lleida-Val d'Aran) i A-27 (Tarragona-Lleida) que van quedar aturades arran de les retallades pressupostàries anunciades el juliol passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.