Comunicació

El govern català diu que “batallarà”

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va afirmar que l'executiu català “batallarà” tant des de l'àmbit “polític” com des del “tècnic” perquè al País Valencià es puguin tornar a veure les emissions de TV3, i va considerar una “veritable barbaritat” la pressió exercida per l'executiu valencià perquè l'ACPV apagués el senyal. En aquest sentit, el portaveu del govern, Francesc Homs, va avançar que duran a terme “gestions discretes” per trobar una solució al conflicte, i també que la Generalitat demanarà al govern estatal que permeti el debat al Congrés de la ILP Televisió sense Fronteres. Homs va dir que el govern català no entén “com és possible que en els temps actuals, en ple segle XXI, no hi hagi reciprocitat”.

Reacció dels partits

La condemna pel final de les emissions de TV3 va posar d'acord ahir cinc dels set partits del Parlament. L'excepció van ser el PP, que es va limitar a lamentar-ho i culpar-ne el govern estatal per no haver atorgat un múltiplex més al País Valencià, i Ciutadans, que va apostar perquè totes les televisions autonòmiques es vegin a tot l'Estat espanyol.

CiU, ERC i ICV van considerar-ho un atac a la llengua. Solidaritat –i el PSAN, el seu aliat valencià– van ser els més contundents en parlar de “genocidi cultural” i “crims contra la humanitat”.

Comunicat de la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va emetre un comunicat en què lamenta la situació, destaca la seva “predisposició a col·laborar” i recorda que, a través de tv3.cat i dels televisors i mòbils amb connexió a la xarxa, es poden seguir la majoria d'emissions de TVC des de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.