Comunicació

Una resolució de mínims al Parlament

El Parlament va aprovar ahir una declaració de mínims sobre el cas de TV3 al País Valencià, en què, amb l'objectiu que fos avalada per tots els grups, no s'hi va incloure cap condemna a les mesures que han portat al tancament de repetidors, sinó que es va limitar a reclamar-hi un acord entre els governs català i valencià de reciprocitat de “tots els respectius canals de radiotelevisió”. Així, el text va poder ser subscrit també per Ciutadans i el PP, els dos partits que no han volgut condemnar les multes imposades pel president valencià, Francisco Camps, a Acció Cultural del País Valencià, les quals han obligat l'entitat a apagar el senyal de TV3.

Segons Europa Press, l'esborrany de resolució que CiU va enviar dimarts als grups incloïa també el reconeixement a la feina feta per l'ACPV i la demanda al govern estatal que faciliti l'aplicació de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. El tercer punt de l'esborrany recollia part del text que finalment es va aprovar, a favor de l'acord de reciprocitat entre governs, però també hi havia una reclamació a la Generalitat valenciana, que s'ha suprimit, perquè deixés sense efecte les sancions a l'ACPV.

D'altra banda, el PP català va explicar que Alícia Sánchez-Camacho va parlar dimarts per telèfon amb Camps, perquè hi hagi reciprocitat, i va donar-li suport en la seva demanda que li cal un altre múltiplex per emetre TV3.

Portar el cas a Europa

L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva va anunciar ahir que demanarà a la Comissió Europea que faci rectificar Camps. S'afegeix així a l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa i al d'ERC Oriol Junqueras, que també han presentat qüestions en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.