Comunicació

El País Valencià té un múltiplex lliure

El secretari d'estat de Telecomunicacions, Bernardo Lorenzo, va ser contundent ahir en la comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Senat en treure tot tipus de responsabilitat al govern espanyol en el conflicte per la manca d'emissions de TV3 al País Valencià. “Nosaltres no estem entorpint res, tot el contrari”, va afirmar Lorenzo, que va remarcar que, al contrari del que afirma el govern valencià, “no és un problema espectral”. Lorenzo va explicar que el País Valencià ja té assignats dos múltiplexs –cadascun amb quatre canals– i que, d'aquests, un no l'està utilitzant i està lliure, i l'altre només l'usa en tres quartes parts (hi emet els tres canals de RTVV: Canal 9, Nou 2 i Nou 24).

Aquest argument desmenteix l'exigència del govern valencià, que fixa com a imprescindible que se li assigni un múltiplex nou per tenir espai per emetre TV3. La televisió catalana també té dos múltiplexs i, malgrat tenir el doble de canals en emissió (TV3, 33, 3/24, Súper3-3XL, Esport 3 i TV3 HD), té un canal reservat per a Canal 9.

Telemadrid a Castella

El cas de TV3 al País Valencià, vetat pel PP, contrasta amb un altre dels temes de la comissió d'ahir; les acusacions del PP al govern espanyol d'estar interferint en les emissions de Telemadrid a Castella-la Manxa “per raons d'interès polític”. El PP va considerar un “escàndol” que la cadena madrilenya no es pugui veure a la comunitat veïna. Lorenzo, que va dir que cap canal està autoritzat a emetre en aquella freqüència, tampoc Telemadrid, va recordar que, si es vol que una TV autonòmica es vegi en una altra comunitat, “hi ha un camí legal”, fixat en la llei audiovisual, que és l'acord entre comunitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.