Comunicació

#22M: el Decàleg del Candidat 2.0

Aquí va la nostra humil guia de les noves tecnologies de la comunicació per als candidats a les municipals. En realitat, però, el web 2.0. no té normes fixes: tot és qüestió d'anar provant.

1.- Tenir un perfil a Twitter o Facebook amb el nom i l'any 2011 és el primer error. Què vol dir només 2011? A partir de l'any que ve deixaran de fer-lo servir? Això és el que fan dos candidats de renom a Barcelona: @hereu2011 –l'alcalde Jordi Hereu– i @Alberto2011xbcn –Fernández Díaz, del PP–. Internet ha arribat per quedar-se. Una estratègia a curt termini a la campanya no serveix per crear xarxa.

2.- No és informació, és comunicació. Un Twitter com el del l'alcalde de Tarragona no és gens 2.0.: “Canal d'informació sobre l'activitat de J. F. Ballesteros i la tasca que du a terme a Tarragona”, diu.

3.- Cal escoltar i respondre als ciutadans; buscar-los, debatre. Per exemple, Núria Marin, alcaldessa de l'Hospitalet, deia fa dos dies: “Gràcies @rubioduran per preocupar-te. Retirarem matalassos i treballadors socials aniran a explicar-los els serveis de l'Ajuntament”.

4. No és recomanable parlar només del que fa el candidat tot el dia. No fer-se pesat. I, en canvi, cal fer més comentaris personals i no parlar com al Parlament.

5.- Ser transparents: cal informar del que es fa, amb qui es reuneix, per a què i per què. Explicar la política per dins al ciutadà.

6.- Fer tuits amb xifres, etiquetes, enllaços i decàlegs breus. Fer servir totes les eines. Exemple, Josep Camprubí, alcalde de Manresa: “Aquestes són les 12 apostes que sintetitzen el programa del PSC #Manresa: http://bit.ly/in226P”.

7.- Retuitejar tot allò que sigui interessant, polític o no.

8.- Admetre algun error a la xarxa de tant en tant no fa mal. Ningú és perfecte. Dóna millor imatge admetre l'equivocació que tapar-la...

9.- Pensar bé què es diu. No escalfar-se. La immediatesa i la velocitat poden provocar males interpretacions. Evidentment, no insultar, com va fer al Facebook el número 2 del PP a Martorell dient que Zapatero, Saura i Herrera haurien d'estar a Auschwitz.

10.- No penjar res quan s'està parlant per televisió en directe o fent un míting. Ja se sap que no tots els polítics són 2.0. però sempre serà millor dissimular-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.