Comunicació

Ràdio Sol d'Albal es queda a mig gas

L'Ajuntament decideix prescindir de la figura de coordinador i no aclareixen què passarà amb la ràdio municipal

Una nova i mala notícia per als mitjans de comunicació local al País Valencià. Una de les ràdios que encara forma part de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, i que porta emetent des dels anys 90, es queda sense direcció ni coordinació. L'Ajuntament d'Albal, encapçalat per l'alcalde socialista Ramon Marí, ha decidit prescindir de l'única professional que, fins el moment, formava “la plantilla” de Ràdio Sol, Mireia Capsir.

Va ser abans de setmana santa quan l'equip de govern va comunicar a la directora el seu acomiadament. Tot i que el consistori deixava temps fins a esgotar el contracte al mes de juny, la coordinadora ha decidit no allargar este complicat pas i donar per finalitzada la seua feina este mateix mes d'abril. El no haver projecte, el no haver futur ni continuïtat sembla ser la raó d'esta decisió. Només queden, per tant, uns dies perquè la informació a Ràdio Sol desaparega i la ràdio es quede a mig gas.

No podem parlar, ara per ara, d'un tancament de la ràdio amb totes les conseqüències. El passat dimecres va celebrar-se una reunió a les instal·lacions de Ràdio Sol per tal de posar al dia a tots els col·laboradors que donen vida a la graella de programes setmanals. En este encontre programat, Mireia Capsir va informar a tots els col·laboradors de la situació en què ella es troba i en què es troba la mateixa ràdio. La Regidora delegada de la ràdio, Ana Pérez, i la Regidora d'Hisenda, Mª José Hernández Vila, van estar presents també a la reunió per donar compte de les decisions preses per l'equip de govern respecte la ràdio municipal dins del pla d'ajust aprovat recentment per l'Ajuntament. Tot i això, no van aclarir el futur de l'emissora. Totes les preguntes allí formulades intentaren obtenir una resposta respecte al possible tancament de Ràdio Sol. Nombroses intervencions defensaren el treball realitzat per la directora durant l'últim any i mig, i demanaren la supervivència d'una ràdio municipal encapçalada per, al menys, un professional, però les representants del govern municipal no saberen donar resposta.

Pel moment, només es coneix l'acomiadament de la persona encarregada de la direcció i la coordinació de continguts. Si Ràdio Sol va a tancar les portes definitivament, si es quedarà en mans dels mateixos col·laboradors sense que ningú porte el control de les instal·lacions, l'equipament i, sobre tot, l'equip humà que forma l'emissora... tot, fins ara, són preguntes sense respostes.

El pròxim dilluns hi ha prevista una reunió de l'equip de govern on, entre altres assumptes, tractaran de resoldre estos dubtes per comunicar, finalment, una decisió definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.