Comunicació

L'oposició d'Algemesí convoca la ciutadania perquè no es tanque RTVV

Els grups polítics municipals que ocupen les bancades de l'oposició han fet aquesta convocatòria conjunta de concentració

Sota el lema “RTVV no es tanca, és la teua” els partits de l'oposició convoquen a una concentració en la Plaça Major el proper divendres dia 15 de novembre a les 20 hores.

Els convocants recorden com el passat dia 8 de setembre la RTVV valenciana va ser sentida per com a més pròxima degut a que eixe dia en Algemesí descobriren un altre model de televisió, una autèntica televisió concebuda com a servei públic, centrada en difondre la cultura i el patrimoni d'Algemesí, la cultura i la tradició dels valencians.

Als fullets informatius editats per a la convocatòria es recorda que la ràdio i televisió valenciana, no és un caprici del valencians, no és una despesa supèrflua i prescindible tal com ara vol fer creure el PP, sinó un mitjà de vertebració del territori i una eina de normalització i consolidació del valencià. RTVV és l'única radio i televisió que abasta tot el territori que parla en valencià. El propi Estatut la concep com un dret dels valencians, i ningú pot privar dels nostres drets com a poble. “Ni tan sols un President que diu ser nostre però que en realitat actua contra els valencians i valencianes, un President al qual li importa ben poc la nostra llengua i la nostra cultura”.

La nota continua dient que la seua desaparició significaria a la llarga un cop molt dur per a la normalització del valencià perquè els nostres fills i néts i nétes ja no tindrien cap oportunitat de veure dibuixos o sèries infantil en valencià i al final, acabarien pensant que el valencià és una llengua de segona o inferior. I sospitem que en gran part eixe és l'autèntic interès del tancament, acabar amb els trets diferencials del poble valencià.

Per als convocants, els autèntics responsables són “Zaplana, Camps i ara Fabra i tota la sèrie d'ineptes polítics que durant 18 anys han posat al front de RTVV. Ningú d'ells, no obstant, es veurà afectat pel tancament de RTVV. Els autèntics causants del forat de 1.300 milions d'euros i d'una audiència del 3% no assumiran cap responsabilitat”.

Des d'Algemesí pensen que no hi ha res innegociable, i més si es parla d'un dret dels valencians recollit a l'Estatut. “El President, Fabra que no oblidem que no ha estat elegit per les urnes, no és qui per tancar-la pel simple fet que amb una quota d'audiència del 3%ja no li serveix als seus propòsit. RTVV no és un joguet al seu servei. El comportament de Fabra és deslleial amb el poble valencià. A qui deuria atacar i demanar responsabilitats no és als sindicats, sinó als seus balafiadors i megalòmans antecessors”.

Per tot això, es demana que se concentren el dia 15 a les 20 hores a la Plaça major i diguen: RTVV no es tanca.Els convocants lamentem, però, la submissió de l'actual equip de govern local que malgrat l'oferiment fet per a sumar-se a aquesta iniciativa ha preferit mantenir-se fidels a una ordre de partit que no té sentit. Prefereixen perjudicar als valencians en compte de demanar que es rectifiquen i negocie la situació, tal i com sí han fet altres regidors populars en altres pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.