Comunicació

«Cartellera Túria» premia la periodista Laura Ballester

El constant treball investigador sobre l'accident del Metro de València ha estat raó del guardó que rebrà

La periodista sillera Laura Ballester ha estat guardonada en la gala de lliurament dels Premis Cartellera Turia, que enguany commemora el seu 50 aniversari. Aquest guardó és un merescut reconeixement a la seua tasca pel seguiment continuat i exhaustiu durant vuit anys, a través de les pàgines de Levante-EMV, del tràgic accident de metro que succeïa el 3 de juliol de 2006, on moriren 43 persones i 47 van resultar ferides.

Des d'aleshores, Laura Ballester ha estat capficada en un persuasiu treball d'investigació i de difusió d'aquest llarg i llastimós procés que a hores d'ara, vuit anys després, continua sense respostes i sense cap responsable.

Ara, obert un nou procés d'instrucció judicial, i pendent d'avaluació en el Parlament Europeu, la lluita del col·lectiu de víctimes del metro per la dignitat i la veritat, segueix en peu i recobra més força perquè finalment hi hagen responsables i es faça justícia.

La periodista publicarà un llibre el mes de setembre, editat per Sembra Llibres, “Lluitant contra l'oblit”, en què pretén donar llum sobre aquesta tragèdia i el calvari que des d'aquell dia hagueren de passar les famílies de les víctimes, la lluita incansable per demanar i exigir responsabilitats en la gestió del cas, la deixadesa i el desdeny de les autoritats cap a les víctimes.

Es tracta, doncs, d'un guardó merescut a la perseverança i al desenvolupament professional i personal d'una dona que ha fet i fa de la informació i la comunicació una eina necessària per descobrir la veritat. Especialment ens congratula perquè Laura va estar la primera periodista que treballà en l'edició d'El Punt a Silla i sentà les bases del que al dia d'avui és una referència informativa molt important en aquesta ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia