Catalunya Informació i «30 minuts», també guardonats

A més d'El Punt, premiat en la categoria de premsa, hi ha sis guardonats més.

Radiodifusió.

El jurat ha valorat de Catalunya Informació que «ha estat pionera a implantar a casa nostra un format de ràdio molt arrelat en altres països, i ha aconseguit consolidar durant els seus disset anys d'existència un model reconegut pels oients i per altres mitjans de comunicació». El jurat també considera que «és seguida per amplis sectors de la població pel fet de tractar, amb immediatesa i rigor, l'actualitat informativa d'arreu i d'oferir informacions de servei de manera permanent».

Televisió.

Segons el jurat, 30 minuts, amb 25 anys de trajectòria, «constitueix un bon exemple de servei públic». Destaca que ha aconseguit fidelitzar «una audiència molt significativa» oferint documentals monogràfics que permeten aprofundir en temes d'actualitat «sense defugir temes delicats, i combinant amb encert produccions pròpies de qualitat amb altres produccions internacionals». El jurat també valora que «el documental, gràcies a programes com ara 30 minuts, ha esdevingut un dels gèneres pels quals TVC s'ha distingit com una oferta de servei públic de qualitat».

Internet.

El jurat ha destacat d'Eyeos que «aquest projecte és un exemple de com una bona idea pot trencar barreres i convertir-se en un cas d'èxit». Un grup de nois d'Olesa de Montserrat van decidir el 2005 fer realitat la seva visió de disposar d'una completa suite d'ofimàtica per entorns distribuïts (cloud computing). Dissenyada amb programari lliure, ràpidament va tenir la col·laboració d'una important comunitat.

Comunicació de proximitat.

Els membres del jurat han valorat que «quan encara no era gens evident el paper que jugaria internet en els mitjans de comunicació, els promotors del diari digital Osona.com van decidir que el futur incloïa també els formats digitals». Amb els anys, ha nascut el Grup Nació Digital, que ja té tretze publicacions digitals. El jurat considera que «Osona.com s'ha convertit en una important eina informativa, que posa de manifest el paper protagonista de la informació de proximitat també en l'àmbit digital».

Publicitat.

El jurat ha distingit Toni Segarra (Barcelona, 1962), que el 1996 va fundar l'agència de publicitat SCPF juntament amb tres socis (Cuesta, Puig i Fernández de Castro). Com a director creatiu de SCPF, ha obtingut èxits i reconeixements a escala internacional, com el Gran Premi del Festival de Canes. El jurat considera que «a més dels èxits professionals, l'aportació de Toni Segarra destaca per la recerca de noves fórmules creatives a partir de la relació amb altres disciplines comunicatives, i pel foment i la formació de nous talents».

Telecomunicacions.

El jurat ha valorat que AD Telecom és «un exemple d'iniciativa empresarial que demostra que el coneixement és la clau per reeixir en un mercat global». Fruit de la iniciativa empresarial generada per als Jocs Olímpics del 1992, aquesta empresa s'ha especialitzat en l'equipament per al transport de vídeo digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.