«Un exercici d'estil»

La filòloga d'Alcanar Àngela Buj ha obtingut el tretzè premi de narrativa curta per internet Tinet amb el relat Monsieur Binoix. Tot i la seva experiència en la publicació d'obres d'àmbit lingüístic i d'anàlisi del català parlat a les terres ebrenques, Buj va rebutjar ahir que la seva obra sigui considerada com «un exercici de localisme», sinó que el relat s'ha construït com «un exercici d'estil en llengua catalana».

Tot i les referències francòfones del títol del relat, l'autora es va referir al protagonista com un personatge «molt integrat al territori», fins a l'extrem que l'autora aposta perquè es llegeixi amb fonètica catalana. «Així, com s'explica durant l'obra, el seu nom rima amb brioix, que és una rima molt dolça i tendra, i que s'adiu molt amb el protagonista, que és molt sensible». El protagonista, però, «acaba provocant un daltabaix dramàtic a un altre dels personatges», i desencadena així l'acció de l'obra.

Boj treballa actualment com a professora de llengua catalana i literatura a l'IES Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona, i ha publicat diversos estudis sobre l'àrea lingüística del tortosí. També ha elaborat per al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya un estudi sobre el model de llengua de l'ensenyament a les comarques ebrenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.