El sociòleg José Vidal Beneyto clausurarà el congrés de l'Olleria

El sociòleg José Vidal Beneyto serà l'encarregat de clausurar el III Congrés de l'Institut d'Estudis Vallencs que se celebrarà a l'Olleria els dies 12, 13 i 14 de març. José Vidal Beneyto, filòsof, sociòleg i politòleg, va ser un actiu opositor al franquisme, és catedràtic de Sociologia en la Universitat Complutense de Madrid, director del Col·legi d'Alts Estudis Europeus Miguel Servet, i secretari general de l'Agència Europea per a la Cultura i el Consell Mediterrani de la Cultura (Unesco), entre altres.

Vidal Beneyto és un referent per a la sociologia en general i particularment per a la valenciana, ja que ell és de Carcaixent. Fou el primer professor de sociologia del coneixement i la cultura a tot l'Estat i es trobà, als anys seixanta, entre el components de la Escuela Crítica de Sociales de Madrid, un dels bressols de la sociologia moderna.

En opinió de la regidora de cultura de l'Ajuntament de l'Olleria «és una satisfacció que siga l'encarregat de fer la ponència de cloenda del Congrés, i que per tant puga traslladar la seua saviesa a tota la gent que eixe dia ens acompanye».

Des de l'Institut d'Estudis s'ha recordat, que les persones i les associacions que vulguen presentar una comunicació al Congrés, hauran de lliurar un resum de la mateixa abans del 31 de gener. Els congressistes que presenten comunicació pagaran una quota única de 10 € per persona assistent.

Les persones interessades en apuntar-se al Congrés com a públic tenen fins el 7 de febrer per a fer-ho, tant a través de la pàgina web de l'Institut, com mitjançant la de l'Ajuntament de l'Olleria. La quota d'inscripció per als socis, estudiants i aturats és de 30€, i de 40€ per al públic en general.

Des de l'organització s'ha recordat a més que la participació al Congrés dóna dret a 2 crèdits de lliure elecció de la Universitat de València o a un certificat del Centre del Professorat d'Ontinyent de 10 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga