El grup líder en català

53.885 exemplars de difusió, 290.000 lectors i 576.043 usuaris únics entre El Punt i l'Avui

Pot subscriure accions des de 1.000 euros fins a 60.000

L'ampliació de capital a la qual es convida a participar la societat civil s'ha aprovat un mes i mig després que Hermes Comunicacions SA, editora d'El Punt, hagi adquirit el 100% de les participacions de Corporació Catalana de Comunicació SL, editora de l'Avui, i s'hagi constituït, per tant, el primer grup de comunicació privat en català. Però l'operació ja s'havia gestat abans. De fet, en la darrera junta general ordinària d'Hermes, celebrada el juny de l'any passat, el vicepresident del grup, Joan Vall, ja anunciava la voluntat de buscar capital sense cost financer per, entre altres objectius, tenir capacitat d'afrontar possibles opcions de creixement que apareguessin en el sector, immers en una crisi profunda des de fa temps. «Estàvem preparant l'ampliació de capital, va sortir l'oportunitat de l'Avui i es va poder materialitzar», va explicar Vall als accionistes mig any després, en la junta extraordinària del dia 8 de gener.

L'ampliació de capital es produeix, per tant, en una situació de lideratge clar en el camp de la comunicació en català. Així ho avalen els 53.885 exemplars de difusió mitjana diària que van sumar El Punt i l'Avui durant el 2008, segons va certificar l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) i els 290.000 lectors diaris atorgats a les dues capçaleres segons l'Estudi General de Mitjans (EGM). Per la seva banda, els 576.043 usuaris únics que van sumar l'Avui.cat i Elpunt.cat el mes de desembre, segons OJD/Nielsen, són un punt de partida excel·lent per als reptes de futur que es presenten en el món digital. Accelerar la inversió a internet com a aposta de futur i reforçar el lideratge en premsa a través d'un diari nacional d'edició única (Avui), un diari nacional per edicions (El Punt), un diari d'esports (El 9) i una revista setmanal (Presència) són objectius de l'ampliació.

Tornar als orígens

El tipus d'ampliació de capital que ara es proposa lliga, en la seva vessant popular, amb els orígens d'El Punt i de l'Avui. Tots dos diaris tenen molts aspectes en comú, començant pel de la seva gestació. Tots dos van néixer, primer l'Avui (1976) i després El Punt (1979), com a resposta de la societat catalana a la manca de mitjans propis arrelats al nostre país durant la Transició i el començament de la recuperació de les nostres institucions. Les circumstàncies d'ara són molt diferents de les de fa trenta anys, però ens continua semblant oportú obrir la porta a la participació de la ciutadania en l'accionariat d'una empresa arrelada al país i que pretén fer viables mitjans de comunicació pensats a partir dels nostres referents i, és clar, en la nostra llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ