El centre d'interpretació de la Tàrraco romana obrirà l'any que ve

La rehabilitació de l'edifici del Banc d'Espanya costarà 1,5 milions d'euros

Sergi de los Rios, president del consorci que agrupa els municipis amb monuments declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco (Tarragona, Altafulla, Constantí i Roda de Berà, a més del Consell Comarcal del Tarragonès), va avançar que entre les prioritats del pla figura la unificació de la senyalització dels catorze monuments sota una mateixa marca. Serà una de les accions del pla, que s'executarà entre els anys 2010 i 2013 i s'hi destinaran 4,2 milions d'euros per fomentar el valor turístic de Tàrraco i consolidar els municipis del conjunt arqueològic com una destinació de turisme urbà i cultural.

La fira madrilenya Fitur va ser el bateig per al gerent del consorci que ha d'impulsar el pla. Joaquim Queralt va exposar la raó de fons: «vincular el turisme i la cultura, no entesa com una destinació d'elit», sinó «fent una interpretació» entenedora de manera que els monuments «generin emoció». La proposta que s'articula per als productes turístics són les estades de durada curta (city break) i les estades d'un dia. En el pla es proposen 43 accions agrupades en 16 estratègies per cobrir d'aquesta manera tots els objectius a assolir. En aquest sentit, s'amplia l'oferta de visites guiades i s'ofereix la possibilitat de recórrer la ciutat en bicicleta elèctrica, vaixell i vehicle Segway, i fer visites a la cova urbana. Els tipus de visites que s'oferiran seran rutes a peu pels principals monuments conservats de l'època romana i per la Tarragona medieval amb durades aproximades de dues hores. Les rutes sobre rodes seran panoràmiques i consistiran en una visita guiada als punts més singulars de la ciutat amb l'acompanyament d'un guia oficial. La visita en vehicle Segway es titularà Tarragona la mar de diversió i es farà per la Part Alta, la platja de l'Arrabassada, els fortins, el port esportiu i el barri del Serrallo. També es programen dues rutes per aigua: Marenostrum, que consistirà en una visita en vaixell per admirar el port pesquer i esportiu, la ciutat, les platges, el bosc de la Marquesa, la torre de la Móra i el castell de Tamarit des del mar; i Tarragona aventura, en què es podrà visitar la cova urbana de Tarragona.

El centre d'interpretació que es crearà a l'antic Banc d'Espanya costarà un milió i mig d'euros. La rehabilitació de l'edifici es finançarà amb el fons d'inversió local i el cost del contingut anirà a càrrec del pla de competitivitat turística de la Tàrraco romana.

Tarragona és l'única ciutat patrimoni de la humanitat de l'Estat que no tenia un pla d'aquestes característiques. Jaume Font, subdirector general de Turisme de la Generalitat, va comentar que era «la peça que faltava per fer un salt qualitatiu» en la valorització del patrimoni i en la promoció turística, que se suma a la del conjunt de la Costa Daurada. Per la seva banda, Gonzalo Ceballos, subdirector general de desenvolupament i sostenibilitat del Ministeri de Turisme, ressaltava que amb el lideratge de Tarragona, la unió de les administracions i els municipis que integren el consorci aportaran els recursos imprescindibles per executar el pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona