Les fàbriques de creació tindran pisos pròxims per a artistes estrangers

L'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) està negociant amb el Patronat d'Habitatge per disposar de pisos prop de les fàbriques de creació on es puguin allotjar artistes estrangers. Aquest punt, imprescindible per aconseguir intercanvis amb altres centres de creació europeus, és una de les novetats que l'Ajuntament preveu per al seu programa cultural del 2010. Els estudis no estarien dins mateix de les fàbriques de creació sinó que es localitzarien en edificis veïns.

El 2010 serà un any clau per a les fàbriques de creació ja que totes començaran les obres abans del gener vinent. Les fàbriques són Fabra i Coats, La Central del Circ, el Graner Illa Philips, Hangar, l'Ateneu de Nou Barris, La Seca i L'Escocesa. Amb aquesta aposta decidida es passarà de disposar de 5.600 m² a uns 30.000. Segons les previsions municipals no estaran disponibles, majoritàriament, fins al juliol del 2011.

Queda pendent la compra de la Nau Ivanow a la Fundació Sagrera per consolidar una fàbrica de creació, impulsada des de l'entusiasme privat, la continuïtat de la qual ara perilla, tot i el compromís municipal de saldar els deutes.

L'Antic i el Lliure

En el camp de les arts escèniques, el 2010 serà l'any en què ha obert L'Antic Teatre i en què acabaran les llargues obres a la sala de Gràcia del Teatre Lliure. Aquest any també s'haurà d'enllestir el projecte executiu de la Sala Beckett, que passarà del controvertit espai de Gràcia al Poblenou. L'Icub, però, ha oblidat la futura reobertura de l'Artèria Paral·lel al setembre (un edifici municipal cedit a l'SGAE que ha retardat l'obertura), així com la imminent obertura d'El Molino. També s'obvia la reclamadíssima expropiació del Teatre Arnau, una promesa que s'arrossega des de fa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.