El Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida dóna suport a Roman de la Calle

Abans de començar la primera de les ponències del III Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida, que es celebra fins diumenge a l'Olleria, la comissió organitzadora del congrés ha fet públic un manifest en suport a Romà de la Calle, ex director del MUVIM.

En veu de Pep Albinyana, director de VilaWeb Ontiyent, i moderador de la ponència inaugural titulada «Espais comunicatius. L'àmbit nacional comença en cada poble», s'ha llegit el següent manifest: «En nom de la comissió organitzadora del III Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida, vull mostrar públicament la nostra solidaritat amb el professor Romà de la Calle, membre del Comité Científic d'aquest congrés, i el nostre suport a la seua persona i la seua decisió arran de la censura patida per l'exposició fotogràfica de la Unió de Periodistes Valencians, entitat amb la que també ens solidaritzem.

Considerem que no podem permetre que aquests actes queden impunes. No ho hem de permetre perquè això significaria, després de tants altres com ja n'hi ha hagut, la condemna a mort (lenta, però mort) del sistema de llibertats. Els fets ja s'ha produït. Ara hem d'esperar, però de forma activa, que els responsables o aquells de qui en depenen políticament preguen les mesures necessàries per a restablir les normes de comportament democràtic. És una exigència i una necessitat per a mantindre amb salut la vida política valenciana».

Una volta finalitzada la lectura, l'auditori reunit a l'IES Vermellar de l'Olleria ha esclatat en un fort aplaudiment. Després s'ha iniciat la ponència, que ha estat impartida pels periodistes valencians Vicent Sanchis Llàcer (València, 1961) i Vicent Partal Montesinos (Bétera, 1960), ambdós amb una extensa i rellevant carrera professional a diversos mitjans.

Cal recordar que este tercer congrés està organitzat per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Olleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

La pluja marca el tram final de Primavera Sound

BARCELONA

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona