Raimon: «Trobar energia per a continuar escrivint és una qüestió de pura fisiologia»

El de Xàtiva estrena cançons dijous a L'Auditori, amb les entrades ja exhaurides

«Trobar energia per a continuar escrivint és una qüestió de pura fisiologia», conclou Raimon, immers en la composició i presentació de repertori nou de trinca l'any en què es commemoren els cinquanta anys d'Al vent. «Tinc guardades anotacions musicals i textos de fa molts anys –apunta quan se li pregunta pel procés de gestació de cançons d'estrena com ara Bagdad 91, Cançó d'un cor que crema, Punxa de temps, Estiu quan són les nou i Mentre s'acosta la nit–. Em pensava que era una cosa que només feia jo, però amb Joan Miró vaig veure que no. Podia pintar un quadre, deixar-lo inacabat i reprendre'l, quan creia que era el moment adequat, al cap de vint o trenta anys.» Aquestes cançons formaran part, a finals d'any o a principis del 2011, d'un esperat nou treball discogràfic del de Xàtiva, per al qual sospesa títols com ara Punxa de temps i Rellotge d'emocions i en què hi ha els arranjaments de Manel Camp i Jordi Badia. «Em falten només tres cançons per gravar-lo», assegura.

El concert de dijous, el primer que Raimon ofereix a L'Auditori després del seu recital monogràfic dedicat a Salvador Espriu l'any 2004, s'alimentarà d'una trentena de temes, uns quants dels quals són, continuen sent, els que bona part de les dues mil persones que ompliran L'Auditori volen escoltar. «Molta gent se'ls ha fet seus i, penso: ‘Si són seus, que els cantin ells!' [riu]. No cal anar a buscar la catarsi grega, però em sembla bé donar-los un plaer. És un goig mutu.»

Raimon tornarà a Barcelona després d'haver protagonitzat, el 23 de febrer, el seu primer recital a la ciutat de València des de l'any 2000. «València no és que m'hagi tractat malament, és que ha tractat malament a tots els cantants –lamenta–. Jo no és que estigui en cap llista negra. No em truquen i llestos.» L'admiració, tanmateix, que li professen les generacions més joves, com es constata en el CD-còmic que, inspirant-se en la seva obra, acaba de publicar el grup Verdcel, continua en augment. «Nosaltres érem quatre gats, ara hi ha molta gent que ho està fent bé. Desitjo que Verdcel, Manel o Roger Mas ajudin a obrir camí.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà