El pianista ucraïnès Denis Zhdanov guanya el concurs de piano Maria Canals

El pianista ucraïnès Denis Zhdanov va ser proclamat, dimecres a la nit al Palau de la Música, guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Zhdanov, de 22 anys, va ser distingit també amb el premi del públic per un jurat constituït, per primer any, per estudiants de música locals. Denis Zhdanov, nascut el 1988 a Txernigov (Ucraïna), ha estat premiat en nombrosos concursos internacionals, ha tocat amb l'Orquestra Simfònica Nacional de Geòrgia, entre altres formacions, i ha estat dirigit per mestres com ara Jan Hobson, Jan Pomier i Nicola Samale. Al Palau, en la prova final del concurs de piano, Zhdanov va imposar-se als finalistes Marko Hilpo (Finlàndia) i Olga Kozlova (Rússia), que acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès van interpretar el Concert núm. 1 en mi bemoll major de Liszt, el Concert núm. 2 op. 18 en do menor de Rakhmàninov i el Concert op. 11 núm. 1 en mi menor de Chopin, respectivament. El pianista ucraïnès va rebre el premi –valorat en 20.000 euros– ahir, i avui, a dos quarts de nou del vespre, oferirà un recital al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu.

Pianos per tota la ciutat

Més enllà dels premis i la participació en el certamen de 91 joves, la 56a edició del Maria Canals s'haurà particularitzat enguany per la instal·lació d'una vintena de pianos en parcs, jardins i places de Barcelona, reforçant així la voluntat dels organitzadors d'augmentar la incidència del concurs en la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona