cultura

Patti Smith actuarà i exposarà les seves obres a la Porta Ferrada

El festival de Sant Feliu també inclourà Kris Kristofferson i Maria Bethânia

Primeres i destacades confirmacions per a la 48a edició de la Porta Ferrada: si l'any passat Lou Reed i Laurie Anderson van ser els grans protagonistes del festival, aquest any es completa el trio d'asos de la intel·lectualitat bohèmia novaiorquesa amb Patti Smith, que actuarà a Sant Feliu amb la seva banda de rock i, a més a més, inaugurarà a la localitat empordanesa una exposició de fotografies i dibuixos, que anirà acompanyada d'un catàleg acuradament editat amb poemes seus traduïts al català. És possible que l'exposició mostri un dels aspectes menys coneguts d'aquesta antiga musa punk: el seu vessant més espiritual i místic. En tot cas, sí que és segur que aquesta exposició estrenarà la col·laboració del festival amb la Fundació Thyssen-Bornemisza, per organitzar exposicions estiuenques, primer a les actuals dependències del Monestir i, quan estigui enllestit, al futur Centre d'Art Thyssen-Bornemisza de Sant Feliu.

El concert de Sant Feliu, previst per al divendres 23 de juliol, formarà part d'una gira estatal en la qual Patti Smith presentarà el seu nou disc, encara sense data d'edició. Pel que sembla, Smith va mostrar un interès especial per venir a Sant Feliu, sobretot per la seva proximitat amb Blanes, on va viure uns quants anys l'escriptor xilè Roberto Bolaño. Últimament, Patti Smith ha mostrat públicament la seva passió per l'obra de Bolaño i especialment per la seva novel·la 2666, que considera una obra mestra. Per tant, és molt probable que la cantant aprofiti la seva estada a Sant Feliu, on es preveu que estigui quatre dies, per visitar Blanes i seguir el rastre vital de Bolaño.

Kristofferson, tot sol

Kris Kristofferson actuarà tot sol amb la seva guitarra a Sant Feliu de Guíxols, el 27 de juliol vinent, en una petita gira que també passarà per Sant Sebastià i que representarà el seu debut absolut a l'Estat espanyol, després d'una llarga carrera de més de quaranta anys. Aquest texà de 73 anys és tota una eminència del country que ha destacat també com a actor en pel·lícules com ara Pat Garrett and Billy the Kid, de Sam Peckinpah. Últimament ha reactivat la seva carrera musical amb dos discos produït per Don Was, This old road (2006) i Closer to the bone (2009).

També actuarà a la Porta Ferrada en una data no concretada Maria Bethânia, germana de Caetano Veloso i, per mèrits propis, llegenda viva de la música popular brasilera, que està molt activa i l'any passat va publicar dos discos, Encanteria i Tua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència