El PP de Xàtiva nega la Medalla d'Or de la ciutat a Raimon

La majoria dels populars tomba la moció presentada pel PSPV en el ple municipal

El cantautor Raimon no obtindrà el reconeixement de l'Ajuntament de la seua ciutat natal. El grup municipal del PP es va oposar ahir, en solitari, a una moció presentada pel PSPV en el ple del consistori per a atorgar-li la Medalla d'Or de Xàtiva i homenatjar el cantant dins dels actes de celebració dels cinquanta anys de la cançó Al vent.

La proposta socialista demanava, a més de la distinció, que l'Ajuntament col·laborara en la celebració del concert que Raimon oferirà el pròxim 15 de maig a Xàtiva, eximint l'artista de pagar els 2.000 euros de lloguer del Gran Teatre. També proposava que el carrer on va nàixer el cantant passara a anomenar-se carrer Blanc o de Raimon.

L'alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va rebutjar la moció centrant-se en la qüestió del lloguer de la sala. Va afirmar que no cobrar els diners a Raimon seria «il·legal» i un greuge respecte a altres col·lectius que sí que paguen la taxa. Tant el PSPV com el Bloc van suggerir al govern municipal del PP que utilitzara fórmules usades en altres ocasions com és cobrar la taxa i subvencionar després el cost o que fóra directament l'Ajuntament el que contractara Raimon.

El regidor de Cultura, Ramón Vila, va arribar a afirmar que «que no sabia que se celebraven els 50 anys d'Al vent» i que «si [Raimon] ens ho haguera dit, ho hauríem pogut promoure i també patrocinar».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.