opinió. Alcaldessa de Girona

El Teatre de Sant Narcís: aposta per fer barri i fer ciutat

Ahir, divendres, vam tenir el goig d'inaugurar la reforma del Teatre del Centre Cívic de Sant Narcís, un dels espais més populars i utilitzats del barri. El teatre formava part de l'Hogar del Productor, espai cívic i social construït, com la part més característica del barri de Sant Narcís, per l'arquitecte Ignasi Bosch a principis dels anys cinquanta i promogut per l'Obra Sindical del Hogar. A principi dels vuitanta, l'Ajuntament va poder comprar i rehabilitar aquest espai, que va reobrir el 1989 com a Centre Cívic de Sant Narcís; aquest és, doncs, el més antic dels set equipaments que actualment componen la xarxa de centres cívics de la ciutat, i sens dubte, un dels més vitals, més dinàmics, i amb més capacitat d'acollir i donar servei a un gran nombre de ciutadans, associacions i entitats. Al llarg d'aquestes gairebé sis dècades d'existència, el teatre i el centre han format part integral de la vida del barri en la seva dimensió més lúdica i quotidiana, probablement la més autèntica. Durant tot aquest temps, l'espai del teatre ha anat essent àmpliament utilitzat per fer-hi tot tipus d'activitats; tanmateix, aquest mateix ús havia anat posant de relleu de forma cada vegada més evident les seves deficiències.

És precisament perquè som ben conscients del dinamisme ciutadà del barri de Sant Narcís, i de la necessitat de disposar d'espais plenament disponibles i equipats per dur-hi a terme les diverses propostes que sorgeixen, que des del govern municipal ens va semblar important poder executar la reforma del teatre en aquesta legislatura, un projecte complex i costós, però del tot necessari. Per això no vam dubtar a incloure'l en els projectes subvencionats pel FEIL com un dels més significatius i que va rebre una major dotació.

Després d'aquesta reforma, el Teatre de Sant Narcís ha millorat notablement les seves prestacions i el seu equipament, tot mantenint la seva polivalència; així, en aquest espai s'hi podrà continuar fent totes les activitats que s'hi feien, però a més permetrà que s'hi desenvolupin noves propostes, per exemple de caire escènic i musical, en molt millors condicions per a tothom, públic i creadors. En aquest sentit, estem segurs que, com sol passar, la possibilitat de treballar en un equipament millor generarà també noves propostes d'ús i nous projectes.

A més, pensem que la inauguració d'un equipament d'aquestes característiques al barri de Sant Narcís ha de contribuir a reforçar la centralitat del barri en el context de la ciutat, tot fomentant amb intensitat l'intercanvi d'activitats i experiències; així, estem segurs que el reformat teatre, tot mantenint i augmentant el seu paper al servei del barri de Sant Narcís, serà un espai idoni per dur-hi a terme també projectes de ciutat, tot contribuint a la idea que Girona la fem entre tots i totes, i des de tot arreu. Des d'un govern que aposta per treballar per la cohesió de la ciutat des de totes les perspectives i en tots els àmbits, creiem que la reforma d'un dels nostres equipaments culturals més singulars situat al cor d'un dels seus barris més característics és un pas més en el procés de construcció de la Girona dels ciutadans. Desitgem, doncs, que a partir d'avui mateix, aquest teatre continuï bullint d'activitat i irradiï cultura a tota la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA