cultura

El Poparb farà «un salt qualitatiu important» quan s'obrin les naus Ayats

El festival espera poder disposar de part d'aquest nou equipament a partir de l'any vinent

Com ja és tradicional, el Poparb es va presentar ahir a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona, ja que Estrella Damm és el principal patrocinador del festival arbucienc, pel qual ha apostat «més que mai» en aquests temps de crisi, com va remarcar Anna Cerdà, que comparteix amb Marc Lloret (Mishima) el pes organitzatiu del Poparb. El pressupost del festival ha crescut una mica i se situa prop dels 150.000 euros. A la presentació també hi va assistir l'alcalde d'Arbúcies i vicepresident de la Diputació de Girona, Roger Zamorano, en representació de dues institucions que donen suport al festival. «El nostre objectiu és tendir el màxim possible cap a l'autofinançament i dependre menys d'agents externs», va dir Cerdà.

El festival manté les seves dimensions i, tot i que aquest any «de transició» ha crescut una mica en espai i ara els dos escenaris de Can Cassó –el Montsoriu i l'envelat Estrella Damm– tenen unes dimensions semblants i ja no hi haurà «el petit i el gran», només s'han posat a la venda 2.000 entrades per a cadascun dels dos dies, per garantir la proximitat dels músics amb el públic. «Aquest és un festival sense caps de cartell ni grups que obren per a d'altres; és una seqüència seguida de grups que mai toquen simultàniament, i la programació està concebuda com un gran repertori de concert», va exposar Lloret, segons el qual té una lògica que Rosa Luxemburg obri el festival o que després de l'espectacle de Delafé y las Flores Azules («Estan creixent molt i aviat ja no els podrem contractar») arribi «el cop de puny» de Tarántula.

Les entrades ja es poden comprar (30 euros el dia 25, 35 el dia 26, i 45 l'abonament) a Servicaixa i a Atrápalo (només abonaments). També es ven un abonament conjunt amb el festival «germà» Faraday, de Vilanova i la Geltrú, per 94,50 euros.

ELS CONCERTS

DIVENDRES 25 JUNY
Rosa Luxemburg
Els Amics de les Arts
Joan Colomo
Delafé y las Flores Azules
Tarántula
Standstill
Dorian
Mendetz
Beat Beat!
Els Sirfing Sirles
DISSABTE 26 JUNY
Bradien
Txarly Brown i Xavier Ciurans
Aias
Fred i Son
Very Pomelo
Maria Rodés
Sedaiós
Roger Mas
La Brigada
Sanjosex
Will Johnson i Anímic
Mishima
Mujeres
The Pinker Tones
Eneida Fever! DJ vs. Miqui Puig
FESTES PRÈVIES
Sala Pasternak. Vic, 15 de maig. Raydibaum i Ix!
Sonic Club / Platea. Girona, 21 de maig. Miqui Puig DJ, DJ Bailable, DJ Capo, Dr. Joan aka Blues Connection, VJ Fandango

Producció pròpia

El festival s'obrirà a Can Cassó el divendres 25 de juny al vespre i la primera jornada acabarà de matinada als bars Barrock i Obi, on actuaran Beat Beat! (dos membres del grup local Dr. Mashirito) i Els Surfing Sirles, respectivament. Dissabte al migdia la música començarà a les piscines (Bradien i Txarly Brown amb Xavier Ciurans, de Gertrudis, com a discjòqueis) i continuarà a la tarda al Gorg Nou, amb grups emergents com ara Aias, Fred i Son i Very Pomelo. Maria Rodés oferirà un concert íntim al jardí de Can Torres abans que Sedaiós obri la tanda de concerts a Can Cassó, on la nit de dissabte s'estrenarà la col·laboració del texà Will Johnson (Centro-matic) i els catalans Anímic, una producció pròpia del festival que vol demostrar que el pop català pot parlar «de tu a tu» amb el millor de l'escena internacional. El projecte continuarà amb una gira estatal i la possible realització d'un documental. En el terreny audiovisual, cal destacar que Cristina Lliurat, de l'escola gironina Eram, ha guanyat el premi del millor espot promocional del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.