cultura

El Fitag deixa anar llast

Ha reduït el nombre de grups, la infraestructura i el nombre de coproduccions per una retallada de 30.000 euros

La inauguració del Fitag serà a càrrec de la companyia Ma Mare no em Deixa, amb Èdip Rei, o la culpa la té el meu pare, amb direcció de Lluís Elías i la participació de 25 intèrprets seleccionats en una tria. Aquesta és una de les coproduccions del Fitag, així com Como cuando soplas las velas, dels alacantins Enclavados Teatro, que malgrat portar l'any passat un dels pitjors espectacles del festival van ser triats per estrenar-ne un altre en el marc del Fitag d'aquest any. En faran quatre funcions.

Hi ha una producció que és únicament del festival, L'estació final, que protagonitzen una quarantena d'intèrprets de teatre amateur gironins, a més de l'Orquestra de Girona, el Cor de Cambra de la Diputació i els grups Background Brothers i Girona Jazz Project, i el pianista Claudio Suzin. La idea és celebrar les deu edicions del festival amb un espectacle que barreja música i text. Per dirigir-ho tot plegat, com que el país va escàs de creadors, s'han triat els sevillans Ramón Perera i Rafael Vega, vinculats al grup En Azul Teatro, que tenen el mèrit d'haver «assistit a totes les edicions del festival», segons el seu director, Martí Peraferrer –des que ell n'és director–, a més de presentar dos bons espectacles en edicions anteriors del festival gironí.

En les funcions de la franja de nit es pagarà entrada per intentar eliminar les cues, tot i que no són seients numerats; la gestió de l'espai l'Alternatiu ha estat cedida als alumnes de l'escola teatral gironina El Galliner; es faran més espectacles de carrer, com ara el de La Bambolina, d'Anglès, i l'Octopus Naïf Teatre, de Girona, mentre que es potencia el Pati de les Magnòlies de la nova seu de la Generalitat i el pati de la Casa de Cultura ja no tindrà grada i sí un escenari alçat.

Es mantenen el Fitag de Nits i el Fitag als Municipis, amb la participació de vuit localitats gironines i els seus respectius grups locals, que faran d'amfitrions de diversos grups que participen al festival. També és novetat l'entrada de patrocinadors privats com ara «la Caixa» i Caixa de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint