cultura

Han començat els treballs de restauració de murals a la Casa Santonja de l'Olleria

S'han iniciat els treballs de restauració, que consisteixen en la consolidació, neteja i reintegració de morters i policromies, de les pintures murals de la sala noble i la volta de l'escala de la Casa Santonja, que duen a terme l'Ajuntament de l'Olleria i l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. L'intervenció compta amb el suport econòmic del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat del Govern Central i té un pressupost d'uns 180.000 euros.

Aurora Rubio, restauradora i coordinadora del projecte d'intervenció de les pintures, junt amb huit professionals més, destaca la gran dificultat que entranya esta tasca per la brutícia que afecta les pintures, realitzades en una tècnica al temple, a causa de la pols incrustada de molts anys, als excrements d'insectes en superfície, a clavills, alguns de grans mides i, sobretot, a l'aigua filtrada i la humitat.

Aquest saló noble de la Casa Santonja de l'Olleria reuneix un gran simbolisme en les seues parets i sostre, amb una sèrie de pintures de l'època de la Il·lustració que es remunta a la primera mitat del segle XIX, i que s'utilitzava com a espai lúdic per a visites, balls i tot tipus d'activitats culturals de l'època. El sostre i les parets representen l'univers de l'època, on també es poden veure els mesos de l'any, els quatre continents, dotze columnes amb representació al·legòrica dels valors de llavors, detalls que possiblement van formar part d'un temple de maçoneria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga