cultura

El Festival de Música Sacra de Tortosa retalla el nombre de concerts, però en manté la qualitat

L'organització ha apostat enguany pels grups dels Països Catalans

Menys concerts i tots de grups dels Països Catalans. Aquesta ha estat l'aposta de la cinquena edició del Festival de Música Sacra de Tortosa, un certamen que es vol consolidar com un dels més importants de Catalunya i que té el doble objectiu de recuperar la gran tradició de música sacra de Tortosa i fer més atractiu el programa d'actes de la Setmana Santa de la capital del Baix Ebre. La crisi també ha passat factura a aquest certamen, que l'any passat va oferir un total d'onze concerts i es va inaugurar amb l'actuació d'un grup de prestigi internacional reconegut: Les Petits Chanteurs de Saint-Marc, més coneguts per haver posat les veus a la pel·lícula Les Choristes (Los Chicos del Coro). Enguany l'oferta del festival, que té el suport de l'Ajuntament, el Departament de Cultura, la Diputació i el Consell Comarcal del Baix Ebre, s'ha reduït a quatre concerts. «És cert que oferim menys concerts, però n'hem mantingut la qualitat», va assegurar ahir el president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Josep Borrell. Així, el certamen l'inaugurarà el grup d'investigació i interpretació musical de Gandia, Capella Ducal, a l'església parroquial de Remolins, i serà gratuït. Tots els concerts seran a dos quarts de nou del vespre. La resta d'actuacions es faran a la catedral de Tortosa els dies 6, 7 i 8 d'abril i costaran de 10 a 12 euros. Els grups que hi participaran són el Cor de Cambra Felix Mendelssohn (Barcelona); Cor Resurrexit (Castelló), que oferirà un concert de cant gregorià, i finalment el Cor Ciutat de Tarragona i Camerata Instrumental de Tarragona, integrada per 10 músics i 50 cantants.

En honor a Haydn i Mendelssohn

Darrere la programació del cinquè Festival de Música Sacra de Tortosa hi ha tot un expert en la matèria: el músic i organista tortosí Rossend Aymí. De fet, no és casual ni l'elecció dels grups ni dels temes que interpretaran, ja que amb aquest festival s'ha volgut també participar d'alguna manera en la celebració dels 200 anys del naixement de Felix Mendelssohn i de la mort de Joseph Haydn. Així el Cor de Cambra de Felix Mendelssohn interpretarà peces de tots dos músics, mentre que el Cor Ciutat de Tarragona i la Camerata Instrumental de Tarragona, dirigida per Josep Prats, interpretaran Stabat Mater de Haydn. D'altra banda, fora dels actes del Festival, dissabte hi haurà una altra actuació de música sacra: l'Harmonia del Parnàs oferirà un concert a l'Espai Sant Domènec, organitzat per Joventuts Musicals. Serà a dos quarts de nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.