cultura

L'ALEIXAR

Al volant i a cegues

La companyia Struc celebra el quinzè aniversari amb un número de màgia al centre del poble

El mag va conduir un cotxe amb els ulls tapats en homenatge a un veí cec

En quinze anys, la companyia ha fet prop de 2.000 actuacions i tretze espectacles

La companyia Struc, dedicada a la màgia i l'animació infantil, celebra enguany el quinzè aniversari des de la seva posada en marxa. Per commemorar aquesta data, Gilbert Trilles es va convertir ahir de nou en el mag Struc per dur la màgia al centre del petit poble del Baix Camp que va veure néixer el grup artístic: l'Aleixar. Amb un cotxe esportiu i els ulls embenats, va ser capaç de deixar bocabadats, un cop més, a veïns i visitants amb un número que semblava gairebé impossible.

“A l'Aleixar, abans hi vivia un home que s'havia quedat cec, i que tots els veïns que tenim més de vint anys recordem molt”, explicava ahir Trilles. Per tal de fer possible que el seu record fos encara més patent pels carrers del poble, el mag es va cobrir els ulls amb una bena i tota la cara amb una caputxa i va ser capaç de conduir, tot sol, per tres carrers del municipi, fent girs i passant sota una arcada, sense fer ni una rascada enlloc. I, segons el protagonista de la proesa, no hi ha cap truc amagat. “Quan perds un sentit, els altres quatre s'aguditzen”, relatava ahir.

Aquesta conducció a cegues va ser l'aperitiu d'una jornada festiva que va culminar amb una festa de quatre hores a la finca de la Torre del Valent, al mateix municipi, on el grup va rebre més de 500 persones de totes les edats disposades a divertir-se. Per poder ser convidat a la celebració només calia complir una condició: entregar un dibuix a l'entrada, tant si s'era petit com adult. A canvi, la companyia va organitzar tot un conjunt d'activitats que van incloure una sèrie d'atraccions dissenyades per ells mateixos i altres activitats més tradicionals, com una xocolatada, inflables i l'actuació de diferents mags i pallassos per arrodonir la jornada.

La companyia Struc va commemorar així quinze anys en què ha donat vida a tretze espectacles diferents i en què han fet prop de 2.000 actuacions, entre festes majors, celebracions a escoles o empreses i festes privades. “Hi ha hagut molts alts i baixos, però avui volíem fer una festa per a tots aquells que en aquest temps ens han convidat a participar a les seves celebracions”, va explicar Trilles. La companyia també manté oberta des de fa un any una botiga a Reus dedicada a la màgia i els globus, amb èxit de vendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.