Còmic

saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

La 42a edició consolida la xifra dels darrers anys amb “aficionats de sempre” i un nou públic juvenil i infantil

Més de 110.000 persones han visitat el Comic Barcelona, que ha tancat aquest diumenge les portes de la 42a edició. La xifra és similar a la de les edicions anteriors, però encara està per sota de la del 2019, abans de la pandèmia de la Covid-19. La gran fira del sector del còmic ha aplegat més de 200 expositors, en una edició que ha combinat els “aficionats de sempre però també gent jove o famílies amb nens i nenes que estan a l’edat de començar a llegir”. Segons l’organització, s’ha reafirmat el moment “d’optimisme” per l’oferta diversa de còmics que arriben a “un gran ventall de públic”. En relació amb l’any passat, s’ha registrat “un augment de vendes generalitzat”.

“Hem tingut moltes famílies, més que mai, molta gent jove també. L’exposició d’Ibañez ha estat visitada per gent de totes les generacions, estem molt satisfets d’aquesta edició”, ha dit la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, en declaracions recollides per l’agència ACN. També ha destacat l’auge de demanda del còmic infantil i juvenil als passadissos de la fira.

El saló, que s’ha celebrat durant tres dies a la Fira de Montjuïc, ha tingut com a grans destacats el desaparegut Francisco Ibáñez, pare de Mortadel·lo i Filemó, i també la saga Mad Max, que protagonitzen dues de les exposicions. També ha estat concorreguda la mostra dedicada a Trini Tinturé, també desapareguda recentment, que va rebre el Gran Premi Comic Barcelona en l’anterior edició. El testimoni de Tinturé l’ha recollit Marika Vila, que en la cerimònia celebrada el passat divendres va recollir el Gran Premi Comic Barcelona de la 42a edició.

Una altra de les mostres que ha atret força públic, ha estat la de l’il·lustrador de Salamanca Tomás Hijo. Pel que fa als convidats, s’han vist cues per aconseguir firmes d’autors com Emma Ríos, Erik Kriek, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert Beto Hernández, Liberatore, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba i Javier Mariscal, entre d’altres.

Una de les novetats de la present edició és el nou espai Utopia, dedicat a la fantasia i la ciència-ficció amb editorials especialitzades en aquest gènere com Minotauro o Puck. Utopia s’uneix a seccions consolidades com Comic Vision i Comic Fantasy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES