De la gastronomia a l'humor

Arola Editors proposa més de cinquanta títols per a aquest Sant Jordi: pocs de narrativa i molts de teatre i poesia

El pastisser Salvador Arimany proposa per a aquest Sant Jordi un receptari «que intenta fer arribar a tothom (cuiners professionals, aficionats a la cultura gastronòmica, etc.) la confiança per poder elaborar les millors petiteses per als aperitius», segons va explicar ahir el mateix autor. En el llibre Canapès a l'abast de tothom, Arimany hi aboca un ventall de receptes per acompanyar aperitius.

I de la gastronomia a l'humor. Una altra de les novetats que proposa Arola es basa en l'humor amb rerefons militar. Es tracta del títol Humor, se le supone, un recull d'acudits sobre la mili, la guerra i la pau que l'humorista gràfic Napi va publicar entre els anys setanta i vuitanta a la revista La Puta Mili. «És un humor internacional, que pot entendre tothom encara que no hagi fet la mili; jo tampoc he estat mai en un convent i em fan molta gràcia els acudits sobre monges i convents», va dir ahir l'autor.

El catàleg d'Arola per a aquest Sant Jordi inclou cinquanta títols més. És l'any que hi ha menys obres de narrativa, però, per contra, el que és més notable és l'apartat de teatre, on es troben els textos del CAER (Centre d'Arts Escèniques de Reus) i també la col·lecció Textos a Part: Arola publica aproximadament un títol cada mes en aquesta col·lecció, i la intenció de l'editor és «augmentar encara més la producció».

Pel que fa a la poesia, es proposen vuit títols, entre els quals hi ha El mirall de la metròpoli, amb poemes d'Alfredo Gavín i fotografies de Cristóbal García; Pinzellades de llum sobre la Cerdanya, amb poemes de Carles Duarte i imatges de Kim Castells, i Paratges, del vallenc Gabriel Guasch.

Alfred Arola també va destacar ahir el llibre BCN Rock, amb textos de David Castillo i fotografies de Ferran Sendra, que fa un recull fotogràfic dels principals concerts de rock que van tenir lloc a la Barcelona dels anys vuitanta.

El catàleg es completa amb nous títols de les guies per a excursionistes, com ara un nou volum –el cinquè– de la sèrie A peu per les comarques de Tarragona, de Rafael López-Monné.

Una delícia literària

De petita delícia literària es pot qualificar el llibret Deu poemes universals, publicat pel segell Publicacions URV. Els poemes que s'hi inclouen han estat escollits pels alumnes estrangers que estudien català i castellà al Servei Lingüístic de la URV: cada alumne ha triat el que creu millor poema d'amor en la seva llengua, i l'ha traduït al català. A més de trobar-se a les llibreries, els 10.000 exemplars que s'han tirat d'aquesta obra es distribuiran pels instituts de la demarcació. La segona proposta de Publicacions de la URV per a aquest Sant Jordi és l'edició de luxe que recull les obres de més de cent artistes que integren el fons d'art de la Universitat. Segons el crític d'art i professor de la URV Antonio Salcedo, la majoria de les obres d'art han estat cedides pels mateixos artistes: «La publicació d'aquest llibre és una manera d'agrair als artistes la seva col·laboració.» Altres títols que divulguen el treballs de la Universitat són Els estrangerismes del català, un manual que dóna compte de la presència dels manlleus en català, i El secret del vi del Priorat, d'Armand Paz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona