Cultura

Mirador

Dispendi energètic

Si alguna cosa tenen les vacances, és que tornes amb les bateries carregades. Allò que els estudiosos defineixen com la síndrome postvacacional es pot traduir de diverses maneres i en segons quins casos el retorn a la rutina provoca un dispendi d'energia, de ganes de plantar cara i de dir les coses clares, amb paraules vitaminades pel sol que encara ens crema dins del cos.

En aquests cinc dies que portem de setembre, m'han arribat a la bústia electrònica dos fronts de batalla que faran parlar força. El primer és el manifest del món de la cultura en suport de la vaga general que els sindicats han convocat per al 29 de setembre. Un escrit al qual es pot donar suport a través del portal Ipetitions signature, en què es poden llegir paràgrafs tan contundents com: “Cal fer sentir la nostra veu contra els especuladors i els seus còmplices. Cal aixecar la paraula contra els que es volen servir del silenci per humiliar-nos i justificar els seus negocis indecents”. Poca conya.

Un altre text que també parla de negocis poc clars és l'editorial de Cancioneros.com. En aquest portal que diàriament visita un munt de gent d'ambdós costats de l'Atlàntic es critica directament el secretari de Cultura, Eduard Voltas, com a responsable que la política de subvencions del departament tingui tracte de favor amb les publicacions del grup Cultura 03. Allí també ens avisen que aquest curs que ara comença els festivals anomenats estratègics patiran una retallada de diners públics que oscil·larà entre el 15 i el 25 per cent respecte a l'any passat. Com es desprèn per tot plegat, el món gira al voltant dels calés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.