cultura

VIII Festival Ebre Terra de Vent

La música al carrer

S'han programat 32 actuacions musicals pels carrers de Tortosa

El certamen homenatja la República Dominicana i Alcanyís

La música envaeix aquests dies els carrers del centre de Tortosa. “A la gent li costarà no topar amb alguna de les cercaviles que hem programat. I d'això es tracta: que la música trobe la gent, sense que aquesta s'ho espere”, manifestava ahir el director del Festival Ebre Terra de Vent, Xavier Bertomeu. Així, ahir al matí era difícil passejar pel centre de la capital del Baix Ebre sense ensopegar literalment amb músics que feien sonar els seus instruments, majoritàriament de vent, i que de seguida es veien envoltats per un núvol de curiosos.

L'Ebre Terra de Vent, coorganitzat per l'Ajuntament de Tortosa i l'empresa cultural Acadèmic, arriba enguany a la seua vuitena edició i per cinquè any consecutiu es consolida com una activitat pròpia però que reforça les Festes de la Cinta. Tot i que el festival va començar oficialment divendres de la setmana passada amb la inauguració de l'exposició Alcanyís, els actes forts es van iniciar ahir i s'allargaran durant tot el cap de setmana amb un total de 32 actuacions musicals i cercaviles pel centre de la ciutat. Es calcula que hi participaran uns 150 músics. Enguany, el país convidat ha estat la República Dominicana arran de la participació, el 2009, de Tortosa en els actes del centenari del polític dominicà Juan Bosch, fill d'un tortosí emigrat a Amèrica. Així, d'aquest país americà participen en l'Ebre Terra de Vent els grups Sistema Temperado (jazz fusió) i Vientos del Caribe (bachata i merengue), que ja es van poder veure ahir fent cercavila pel carrer Sant Blai. La novetat que s'ha introduït és l'homenatge a una ciutat agermanada amb Tortosa, en aquest cas Alcanyís; per això també actuen els dolçainers i tambors d'Alcanyís. Altres bandes participants són Docteur Grove (França), Advante Cuideiru (Astúries) i Tumbala (Portugal).

Amb l'objectiu de fer pedagogia sobre la música dels instruments de vent s'ha muntat també una activitat familiar, batejada com El llaüt del vent, que es fa a bord del llaüt turístic Lo Sirgador. L'actuació a càrrec de Marisa Valls i Txell Aixarch parla de l'origen dels instruments de vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.