Cultura

La darrera conferència

El dia 5 d'octubre passat, van convidar el professor Solà a participar en la presentació de dos dels últims volums de la Bernat Metge publicats per l'Institut Cambó i l'Editorial Alpha: la Ilíada i l'Odissea, d'Homer. La malaltia li va impedir poder ser present en l'acte, que va tenir lloc a l'Ateneu Barcelonès, però, complidor com sempre va ser, va fer arribar el text que ja havia escrit perquè fos llegit en nom seu.

Podeu llegir el text íntegre de la conferència al web http://www.bernatmetge.com, però us oferim l'inici i el final de les paraules de l'erudit:

“Els organitzadors d'aquest acte em demanen unes paraules de presentació de les dues grans obres homèriques. Preferiria de fer-ho de viva veu, potser amb alguna imprecisió però amb l'emoció que a mi m'han causat aquestes obres. No ha pogut ser i recorro al substitut llegit.

[...]

”Endavant, col·legues, director i col·laboradors de la Bernat Metge, venceu les dificultats de tota mena que no ignoro que hi ha, refeu l'esperit tantes vegades com us calgui, i curullant-nos la voluntat i l'orgull continueu conduint aquesta ardida i ja impressionant empresa, un dels plaers més grans que tenim els professionals de la cultura catalana”.

Va encoratjar la cultura i la llengua catalanes fins al darrer moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona