Cultura

La Guàrdia Civil impedeix una actuació de trabucaires

La subdelegada del govern espanyol a Barcelona, Montserrat García Llobera, prohibeix un homenatge a patriotes morts durant la guerra de Successió

Considera que les salves de trabuc només es poden efectuar en festes tradicionals i decideix que les de la Mare de Déu de la Gleva no ho són

La Guàrdia Civil ha prohibit aquest diumenge, per indicació de la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, l'actuació dels trabucaires Miquelets de Catalunya i Coordinadora de Trabucaires de Catalunya que tenien prevista per a aquest diumenge a la tarda. La intenció dels trabucaires era disparar salves de trabuc en honor dels 120 patriotes catalans assassinats per l'exèrcit d'ocupació a la Gleva l'any 1714.

La subdelegada del govern espanyol a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, ha emès un comunicat en el que explica que es permet la utilització d'armes de avantcarga en llocs públics només en cas de festes tradicionals, però que la Festa Major de la Mare de Déu de Gleva (Les Masies de Voltregà, Osona), no és una festa tradicional de Catalunya.

El president d'Ens de Comunicació Associativa –confederació de les 21 entitats de trabucaires– ha mostrat el seu malestar en un comunicat, on també s'ha queixat que sigui la Guàrdia Civil qui decideixi “què es una festa tradicional i què no”.

La controvèrsia va començar el passat 10 de desembre quan la Guàrdia Civil va prohibir l'actuació de la Colla de Trabucaires de Castellar del Riu (Berguedà) a l'afirmar que no era una “festa tradicional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona