cultura

La contra

Setmana Santa tot l'any

Tortosa enfila la recta final de la rehabilitació de l'església de Sant Antoni, on s'ubicarà el museu de la Setmana Santa, un espai que s'afegirà a l'oferta turística de la ciutat

Les obres de rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni de Tortosa, situada al carrer Montcada, avancen al ritme previst i tot fa preveure que estiguen finalitzades perquè aquesta Setmana Santa –enguany cau a finals d'abril– l'Agrupació de Confraries puga ja fer servir aquest espai per guardar-hi els seus passos. Ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va fer una visita al que serà el futur centre d'interpretació de la Setmana Santa de la ciutat i va destacar que amb aquesta obra es dóna compliment a una reivindicació històrica de gairebé 30 anys. “Aquí els passos de Setmana Santa, que són obres d'art de primer ordre, estaran degudament conservats i no només això sinó que quedaran a l'abast de tots els ciutadans que ara només els poden admirar per Setmana Santa”, va afirmar l'alcalde tot destacant que aquest equipament s'afegirà a l'oferta turística de la ciutat.

Després de gairebé un any de treballs –les obres van començar el març de l'any passat– l'antiga església de Sant Antoni ha deixat de ser un edifici en runes per recuperar la seua antiga estructura. Així de moment s'han consolidat i reforçat els murs, pilastres i capelles existents i ara queda la col·locació d'una teulada tota de fusta a dues vessants, el tancament de les finestres i la climatització de l'espai. L'edifici, propietat del Bisbat, que l'ha cedit a l'Ajuntament per un llarg període de temps, data del segle XVII i s'hi conserven elements del Renaixement i del Barroc. Una vegada finalitzades les obres, l'equipament disposarà d'una superfície útil de 692 metres quadrats, la majoria situats a la planta baixa, que és on s'exposaran deu dels onze passos de la Setmana Santa de Tortosa, l'onzè és el de la Confraria de Jesús, que ja té un espai propi a l'església del municipi. La resta es distribuiran entre les sis capelles i la nau central de l'antiga església amb panells explicatius sobre el pas, l'artista que el va crear i fotografies anteriors a la crema de la Guerra Civil. També es farà servir l'espai de l'antic cor, dividit en dues plantes, a la primera hi haurà una exposició d'objectes de Setmana Santa –vestes, baluards...– i a la segona, una sala d'actes on es passarà un audiovisual sobre el tema.

Les obres de rehabilitació i adequació de l'antiga església de Sant Antoni es van adjudicar a l'empresa Garcia Riera SL i estan incloses en el pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). Una vegada es pose en marxa el centre d'interpretació de la Setmana Santa serà l'Agrupació de Confraries l'entitat que a través d'un conveni amb l'Ajuntament s'encarregarà de gestionar l'equipament. Ara només cal esperar que, una vegada finalitzades les obres, els passos que s'hi han d'exposar puguen passar per la porta. L'alcalde va avançar ahir que n'hi ha alguns que excedeixen en altura i d'altres en amplada, però que s'estan analitzant sistemes per rebaixar-los i estretir-los sense que afecte l'estructura escultòrica i no s'hagen de desmuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES