El bisbe de Lleida demana ara a la Generalitat que li permeti entregar l'art de la Franja a Barbastre-Montsó

El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha sol·licitat per escrit al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació poder disposar de les obres d'art en litigi reclamades per la diòcesi de Barbastre-Montsó i que són al Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. Segons fonts del departament, el conseller Joan Manuel Tresserras va rebre fa unes setmanes una carta de Piris en què el bisbe li feia aquesta petició per poder acatar així les ordres del Vaticà, que l'obliguen a entregar les peces d'art al bisbat de Barbastre-Montsó.

Amb la carta, el bisbe de Lleida pren partit finalment a favor de les tesis del Vaticà i del bisbat de Barbastre en el conflicte per l'art de la Franja. Quan va prendre possessió del càrrec, al setembre, el bisbe Piris es va limitar a fer unes ambigües referències a la superioritat de la llei divina (vaticana) per davant de les lleis terrenals, i a preguntar-se si valia la pena perdre gaire el temps en aquest conflicte. El seu predecessor, el bisbe de Tortosa Xavier Salinas, va signar un document amb el bisbe de Barbastre-Montsó en què s'acordava l'entrega de les peces. La carta del bisbe de Lleida serà un dels punts que es tractaran en la reunió plenària del consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, que s'ha de celebrar aquest dijous i en el qual Piris prendrà part per primer cop des que és al capdavant de la diòcesi lleidatana.Per aquest dijous, la jutgessa que s'encarrega de tramitar la demanda civil presentada pels Amics del Museu de Lleida, Beatriz Terrer, havia convocat una audiència prèvia a la celebració del judici per estudiar el litigi per 88 de les 113 peces d'art que reclama Aragó. De moment, la jutgessa ha decidit suspendre la vista prèvia de dijous, en què les parts havien d'aportar les seves proves i la documentació per al judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona