Tortosa lliura la medalla d'or de la ciutat a Gerard Vergés «per la seua excel·lència literària»

L'escriptor tortosí Gerard Vergés (Tortosa, 1931) va rebre ahir el reconeixement màxim de la seua ciutat: la medalla d'or de Tortosa. Li va lliurar l'alcalde, Ferran Bel, en un acte institucional celebrat a l'Espai Sant Domènech en el qual el també escriptor Manel Ollé va ser l'encarregat de descriure la figura d'un dels autors més importants de la literatura ebrenca. «Si hagués anat a viure a Barcelona, seria un número 1 de les lletres catalanes», va manifestar el regidor de Cultura, Joan Caballol, que va destacar de Vergés «la subtilesa i ironia del seu llenguatge». «La seua riquesa literària és impressionant», va afegir Caballol, que també va destacar de Vergés el seu arrelament a la terra.

Poeta, assagista, biògraf i traductor, el també farmacèutic Gerard Vergés va guanyar, el 1981, el premi Carles Riba de poesia per L'ombra rogenca de la lloba, el Josep Pla de narrativa per Tretze biografies imperfectes (1985) i el premi de la crítica Serra d'Or del 1994 per la traducció poètica de Tots els sonets de Shakespeare, a més de ser condecorat el 1997 amb la Creu de Sant Jordi. L'homenatge d'ahir, que va culminar amb una actuació del Cor Flumine, se suma al doble homenatge que li van fer l'any passat la URV, amb unes jornades literàries sobre la seua obra, i el Club de Lectura de Tortosa. L'escriptor, satisfet de tant d'homenatge, va ironitzar: «Són com unes exèquies.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.