cultura

L'enigma de Colom

Revista de Girona dedica el dossier central del número de maig i juny a analitzar les teories sobre l'origen català de Cristòfor Colom. Pals descobreix Colom inclou articles de l'investigador del Centre Català d'Història Narcís Subirana, el professor d'enogastronomia Jaume Fàbregas, i els escriptors Miquel Martín i Judit Pujadó. Tots ells analitzen les possibles connexions gironines de Colom i la seva relació amb Pals –el port del qual podria haver servit de punt de partença de l'expedició marítima–, així com altres aspectes del descobriment d'Amèrica.

El dossier es completa amb una entrevista a Edmon Garreta, abat emèrit de Poblet i Solius, i dos articles sobre temes d'història. El primer tracta sobre la maçoneria a les comarques gironines (firmat per Assumpta Martínez) i el segon, sobre el retorn a Girona de Shaya Gertner, un jueu perseguit pels nazis (article signat per Sílvia Planas). Entre altres, la revista que edita la Diputació de Girona també reprodueix les aquarel·les de la sèrie Paisatges pedalats, en què Antoni Sant i Lluís Mateu han pintat paisatges gironins que han recorregut amb una colla ciclista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.