cultura

‘Passi el que passi' vs. ‘Harry Potter'

El film autofinançat pel gironí Robert Bellsolà s'estrenarà comercialment el 22 de juliol arreu de Catalunya

El cineasta té assegurades una còpia a cada capital de província catalana

Ja hi ha data definitiva: el 22 de juliol. Després de la intensa campanya 2.0 i posteriorment reforçada a nivell mediàtic, el realitzador gironí Robert Bellsolà ha vist complert el seu somni de poder estrenar Passi el que passi, el film independent català que s'ha autofinançat amb un pressupost ajustadíssim. Només la perseverança d'aquest realitzador a qui molts han anomenat el Torrente català –per la seva capacitat de promocionar-se– ha permès que el que va començar com una odissea cinematogràfica sense horitzó clar hagi aconseguit que TV3 li compri els drets i que finalment s'estreni a la cartellera catalana.

Mentre encara falta concretar algunes sales que li confirmin que l'exhibiran (s'està plantejant arribar a les 12 còpies), ara per ara ja té assegurades almenys una còpia de la pel·lícula a cada capital de província: Ocine Girona, Ocine les Gavarres de Tarragona, Funàtic de Lleida i Arenas de Barcelona. Una altra sala del grup barceloní Balanyà i els Cinema Catalunya de Terrassa també la projectaran. Es dóna la circumstància que Passi el que passi, que només està disponible en format digital, haurà de competir en terreny hostil ni més ni menys que amb èxits de taquilla de la talla de l'última entrega de la saga Harry Potter (15 de juliol) i del superheroi Linterna verde (29 de juliol). Just enmig d'un sandvitx competitiu hollywoodià que li podria permetre treure el cap i fer-se un forat a la cartellera. Per recolzar aquesta oportunitat única, Bellsolà ha iniciat una campanya que es preveu ferotge amb un tràiler que ja es pot veure en diverses sales de Barcelona. Bellsolà anuncia, però, “que això no és res...”.

Ressò mundial

I la cosa no acaba aquí. S'ha donat la circumstància que amb l'afany promocional del cineasta, el film ha estat seleccionat per projectar-se en festivals internacionals, alguns de primer nivell com el de Moscou, on es projectarà a finals d'aquest mes. La pel·lícula també ha estat convidada a veure's ni més ni menys que a Times Square, en el marc del New York City International Film Festival, i al Detroit Windsor International Film Festival.

I això quan la segona part d'aquesta aventura no s'ha acabat. Felicitats!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell