cultura

tarragona

Segona excavació al subsòl de la catedral

Comencen els treballs per descobrir noves evidències del temple d'August

Comença la segona fase de les excavacions a la catedral de Tarragona per conèixer més detalls sobre el temple romà en honor de l'emperador August, les restes del qual es troben al subsòl de la nau central de la catedral. Els treballs, que van començar ahir, són a càrrec d'arqueòlegs de l'ICAC (Institut Català d'Arqueologia Clàssica), de l'Ajuntament i del Capítol Catedral/Arquebisbat de Tarragona.

L'excavació es desenvoluparà a la nau central de la catedral: a l'eix axial (i, a la vegada, eix del possible temple d'August i del recinte sacre del Concilium Provinciae) i a l'àrea de l'absis de l'actual fàbrica del recinte catedralici. L'elecció d'aquests espais ve motivada, entre d'altres, per l'interès del grup de recerca que dirigeix aquest projecte per conèixer la naturalesa estructural del temple romà així com les possibles evidències d'ocupació tardoromana i visigòtica en aquesta zona. També dedicaran una atenció especial a les possibles evidències que apareguin relacionades amb la catedral visigòtica. Tal com ja es va fer l'estiu passat, el desenvolupament de la nova campanya es podrà seguir a través del bloc que els tres codirectors (Andreu Muñoz, Josep Maria Macias i Imma Teixell) mantenen al web de la revista Sàpiens.

Visites a la catedral

L'excavació coincideix amb l'execució de les obres de restauració incloses en el pla director de la catedral. Pel que fa a la possibilitat de poder continuar oferint visites guiades a la catedral durant les obres, fonts de la Subdelegació del Govern apuntaven ahir que les visites es podran continuar fent els dissabtes. Amb tot, està previst que l'acord entre la subdelegació i l'Arquebisbat es faci públic avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES
Ferran Aisa
Biògraf

“Les èpoques, encara que no ho sembli, sempre estan connectades”

Barcelona
Eduard Iniesta
Músic

“Dir «bon dia» al veí quasi s’ha convertit en un acte heroic”

Barcelona