cultura

L'IDECO de l'Horta Sud canvia de president

El periodista i historiador Francesc Martínez assumeix la presidència en substitució del professor Rafael Roca

La Junta Directiva de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud (IDECO) ha iniciat el curs 2011-2012 nomenant com a nou president Francesc Martínez, que substituirà en el càrrec Rafael Roca, professor titular de la Universitat de València i especialista en literatura valenciana contemporània, que ha estat al front de l'entitat durant els darrers cinc anys.

L'IDECO participarà el proper 25 de novembre en una trobada entre la Universitat de València i els instituts d'estudis comarcals valencians, que se celebrarà al Jardí Botànic de la universitat. Actualment l'IDECO de l'Horta Sud treballa en l'edició d'un nou número de la revista d'investigació Annals i dos llibres d'història de la comarca.

Un dels estudis tracta la indústria de la rajoleria i els fumerals de l'Horta Sud, mentre que l'altre analitza l'arqueologia a la comarca. Ambdós treballs han estat premiats en diverses convocatòries del Premi d'Investigació de l'IDECO.

Aquesta institució cultural de l'Horta Sud, nascuda el 1981, compleix enguany 30 anys. Des de la seua fundació ençà, la presidència ha sigut ocupada per Josep Ferrís, Amadeu Ciscar, Paco Pons, Enric Juan, Vicent Boscà i Rafael Roca.

El nou president

Redacció

Francesc Martínez Sanchis, natural d'Albal, és periodista, historiador i professor associat de la Universitat de València. Ha treballat en Levante-EMV i El País. Actualment és tècnic de l'Ajuntament d'Aldaia, director de la revista Papers de l'Horta i cap de redacció de Saó. És coautor amb Alfred Ramos dels llibres La premsa local i comarcal de l'Horta Sud (1976-1996) i Temps de foscor. La premsa de l'Horta Sud en el franquisme (1939-1975). Individualment ha escrit les obres Periodisme contra les cordes.El valencià en els mitjans de comunicació i Periodisme local i comarcal.La comunicació valenciana de proximitat. Ha participat també en les obres col·lectives El periodisme en llengües minoritzades: el cas d'Espanya i El ecosistema comunicativo valenciano. Pel que fa a la història comarcal, ha escrit Els espais hidràulics de Picassent. L'expansió del regadiu des del segle XVIII al XX i Aigües de fang. Riuades d'Albal i la comarca de l'Horta (1864-1957). En l'àmbit professional, és soci de la Unió de Periodistes Valencians i ha estat membre de la junta de govern d'aquesta associació durant 1999-2007. Actualment és també president de l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, que agrupa les capçaleres de premsa en valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.