cultura

El PP de les Corts rebutja la Casa de la Música de Ròtova

La coalició Compromís per Ròtova va traslladar la proposta mitjançant el diputat Josep Maria Panyella a la comissió de debat dels pressupostos

És la tercera vegada en un mes que el PP tant autonòmic com local rebutja aquesta proposta de consideració de consignació pressupostària per a la construcció de la Casa de la Música d'aquesta localitat de la comarca de la Safor.

El diputat de Compromís, Josep Maria Panyella, ha estat novament l'encarregat de presentar les esmenes en matèria de cultura, en les comissions de debat dels pressupostos de la Generalitat. Arribats a l'esmena del cine Cervantes, Panyella va voler detenir-se per explicar el cas i s'ha detingut en relatar totes les peripècies que ha patit aquesta infraestructura oblidada històricament i en la que des de l'any 2010, l'agrupació La Rotovense Musical ha hagut d'abandonar els locals degut a la condicions en que s'hi troba. Actualment, l'agrupació musical del poble es veu obligada a fer els assajos al municipi veí d'Alfauir.

L'agrupació musical ha demanat fins a sis vegades un acord de sessió o ús compartit a canvi d'ajudar a la restauració del Cinema, que en cap moment ha iniciat el consistori. A més, l'agrupació ha hagut de guardar l'arxiu de partitures en una casa particular de Llocnou de Sant Jeroni, a dos quilòmetres de la població, on encara es troba actualment.

Malgrat les explicacions donades davant la comissió corresponent, el PP, però, ha tombat l'esmena, com la immensa majoria de les més de 2.500 que es presentaren als pressupostos.

El portaveu del grup municipal, Jordi Puig, ha explicat que els components del grup municipal eren conscients de les poques possibilitats, sobretot després que el govern municipal es negara a explicitar la necessitat d'ajudes per intervenir al cine Cervantes. Amb aquesta actitud es fa pràcticament impossible que la Generalitat moga un múscul per una dotació cultural en condicions a la localitat de Ròtova, pel moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.