cultura

El Centre Picasso d'Orta vol tancar una etapa amb el centenari i convertir-se en un museu

L'Ajuntament continua negociant amb el bisbat la cessió de la Casa Abadia

Per muntar l'exposició Retrats dels amics catalans de joventut, al Centre Picasso d'Orta, els organitzadors es veuran obligats a desmuntar l'exposició permanent del centre, on actualment s'exposen reproduccions de pràcticament tots els quadres que el pintor malagueny va pintar a Horta de Sant Joan durant les seues dues estades al municipi, la primera del juny del 1898 al febrer del 1899 i la segona, la que ara es commemora, del juny al setembre del 1909. A més, les mesures de seguretat no són les més adequades per exposar originals d'un pintor tan cotitzat. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament d'Horta ja fa mesos que negocia amb el bisbat la cessió de la Casa Abadia, situada entre l'ajuntament i l'església i que a més comunica amb l'antiga presó d'Horta reconvertida ara en sala d'exposicions. Amb la Casa Abadia, el Centre Picasso passaria dels 200 als 500 metres quadrats. Ahir la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Horta, Sònia Carbó, va dir que hi ha bona disposició per part del bisbat a cedir aquest equipament, però que queden alguns serrells per llimar. A més, la Diputació està redactant un avantprojecte del futur centre que es vol presentar enguany.

Des del Centre Picasso d'Orta es vol utilitzar el ressò del centenari per concretar la idea del museu. «Volem tancar una etapa i obrir-ne una altra», va manifestar Salvador Carbó, un dels fundadors. «Creiem que a Horta pot existir un veritable centre cultural al sud de Catalunya capaç d'impulsar un turisme sostenible arreu del territori», va afegir per la seua banda el president del Centre, Elies Gaston.

Originals

Fa poc el Museu Picasso de Barcelona ha signat un conveni amb el Centre Picasso d'Horta per cedir originals del pintor pintats a Horta i que actualment formen part del seu fons però no estan exposats. Actualment unes 16.000 persones visiten anualment el Centre Picasso d'Horta, on només hi ha reproduccions, i els seus responsables consideren que aquesta xifra s'incrementaria amb quadres originals.

D'altra banda, el Centre també treballa en la publicació de les memòries de Manuel Pallarés, l'amic de Picasso, que parlen sobretot de la primera estada i també de les cartes de la companya del pintor, Fernande Olivier.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona