cultura

Crítica

clàssica

‘Crescendo' wagnerià

L'orquestra del Gran Teatre del Liceu té una incomparable tradició wagneriana, l'han dirigida exemplarment en aquest repertori, que jo recordi, George Sebastian, Franz Konwitschny, Rudolf Kempe, Heinrich Hollreiser, Gerd Albrecht, Uwe Mund, Peter Schneider, Sebastian Weigle i Michael Boder. Potser, doncs, un dels camins per obtenir-ne resultats és deixar fluir la seva experiència més que no pas innovar. És clar que també cal integrar els nombrosos reforços–15 en la corda!– o les incorporacions recents per assolir un satisfactori so de conjunt.

Josep Pons va obtenir a la segona part del concert, en una sèrie d'escenes enllaçades del Crepuscle dels déus, la millor prestació del conjunt amb moments impactants tot i desajustos en algun instrument o entrades no del tot precises que a ben segur que en les sessions successives ja no es produiran. El comentarista del programa, Roger Alier, ens recordava que l'esmentada Marxa fúnebre, de Siegfried, és la que va sonar en l'enterrament del president Francesc Macià.

En canvi, a la primera part vam trobar una obertura d'Els mestres cantaires de Nüremberg una mica forçada, sense la serenitat i la lluentor exigibles, amb un so inicial molt sec. Als Encantaments del Divendres Sant de Parsifal ja es van produir textures exquisides i en el Preludi i mort d'Isolda es va assolir, en conjunt, una bona interpretació.

Tot plegat és l'inici de la col·laboració de qui ha de ser, a partir de juny, el futur director musical del Liceu amb la seva orquestra en aquest repertori, que ha d'oferir la temporada vinent un Or del Rin en una nova producció de la Tetralogia wagneriana que anuncia el teatre.

Orquestra Gran Teatre del Liceu
Director: Josep Pons
Auditori, 27 abril


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt
música

Salvador Sobral clourà la 20a edició de l’(a)phònica amb un concert gratuït

banyoles