cultura

Impuls a la ‘Lapidació'

La segona pel·lícula del cineasta gironí Pere Vilà, ‘La lapidació de sant Esteve', competirà a la secció oficial de Karlovy Vary

El cineasta gironí Pere Vilà ha vist recompensat el seu esforç i la seva espera en saber que la seva segona pel·lícula, La lapidació de sant Esteve (La lapidation de Saint Étienne), ha captat l'interès del Festival Internacional de Karlovy Vary, que se celebrarà del 29 de juny al 7 de juliol en aquesta localitat txeca. El festival, de llarga trajectòria i reconegut prestigi, és qualificat pels especialistes de categoria A, a la mateixa alçada que altres certàmens cinematogràfics com ara Canes, Venècia, Berlín o Locarno.

Concretament, la pel·lícula es projectarà el 5 de juliol a la secció oficial del festival, per la qual cosa podrà optar als màxims guardons. A més del director, a Vilà l'acompanyaran a la mostra els productors del film, membres de la gironina DDM Visual i Lluís Miñarro com a representant d'Eddie Saeta, així com el protagonista de la pel·lícula, l'actor francès Lou Castel, que de ben segur aixecarà certa expectació amb la seva presència. La lapidació de sant Esteve és una coproducció entre Catalunya i l'Estat francès que ha tingut finançament de TV3, l'ICEC, la Diputació de Girona i la regió de Provença-Alps-Costa Blava.

La pel·lícula –que narra la història d'Étienne, un ancià que es resisteix a abandonar casa seva perquè està convençut que els esperits de la seva dona i la seva filla segueixen allà– es va rodar l'estiu passat en diferents indrets de Girona i l'Estat francès. Entre ells, moltes escenes d'interiors van tenir lloc a les golfes del Cinema Truffaut (antic Modern), precisament un dels cinemes on Pere Vilà té previst estrenar comercialment la pel·lícula, segurament a la tardor. El director gironí confia que la presència al festival el pugui ajudar a impulsar el seu film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.