Tarragona té per enguany un pressupost de 55.000 euros i Còrdova, de 7,5 milions

La ciutat es troba molt per sota dels pressupostos que han aprovat la resta de candidates a Capital Europea de la Cultura

Les xifres canten. No hi ha punt de comparació entre el pressupost que té la ciutat de Tarragona per impulsar la candidatura a Capital Europea de la Cultura l'any 2016 i el que hi aboquen algunes de les altres quinze ciutats candidates de l'Estat espanyol. Mentre que Tarragona té un pressupost de despesa corrent de 55.000 euros, Còrdova ha aprovat per enguany un pressupost de 7,5 milions d'euros. Santander (2,4 milions) i Càceres (2,2 milions anuals) també disposen d'unes xifres molt per sobre que les de Tarragona, que, a més, és la candidatura única de Catalunya.

Els ajuntaments d'aquestes tres ciutats espanyoles han creat una fundació o consorci, amb la implicació d'altres administracions públiques i també privades, per impulsar les respectives candidatures. A Santander, per exemple, hi aporta diners el Banco Santander i la Fundación Marcelino Botín i, segons el conseller de Cultura santanderí, César Torrellas, a banda de la programació cultural ja tenen a punt alguns grans projectes de millora dels equipaments, com ara la rehabilitació de la muralla medieval, la recuperació dels antics molls que es van localitzar a la plaça Alfonso XIII o l'ampliació del Museu de Belles Arts. I a Càceres s'ha creat un consorci amb la implicació de nou institucions, que aportaran enguany 2,2 milions, als quals cal sumar els 4 milions que finança íntegrament la Junta d'Extremadura al projecte Cáceres 2016: de intramuros a Europa, que preveu una actuació integral al centre històric.

No és el cas de Tarragona 2016. L'Ajuntament encapçala en solitari el projecte d'impuls de la candidatura i malgrat que, segons la regidora Rosa Rossell, ja s'han posat en contacte amb algunes empreses privades, encara no s'han rebut grans aportacions econòmiques. «Estem estudiant la possibilitat de crear alguna fundació o similar, però sense saber si serem escollits com a finalistes o no, seria una pèrdua de temps», assegura la regidora de Patrimoni, que afegeix: «Hem de mirar quina és la millor manera de gestionar-ho.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA