Un camp de treball apropa els joves a la memòria de la Guerra Civil que es conserva a Miravet

Els nois reparen el camí del castell i coneixen també el passat templer del poble

Els camps de treball a Miravet els convoquen des de fa uns anys les entitats Fundació Escolta Josep Carol i Escoltes Catalans, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Els 24 joves d'entre 14 i 17 anys que s'hi han apuntat participen, en un primer torn, en la recuperació (desbrossament i pavimentació) del camí que uneix el castell templer amb el Cap de la Vila, que s'ha anat degradant amb els anys i no resulta gaire còmode per a les persones que visiten a peu el castell, especialment les que tenen la mobilitat reduïda. Paral·lelament, els nois i noies participen en un seguit d'activitats culturals i socials i que els permet conèixer el passat templer del territori. El castell de Miravet és essencial per conèixer la història del temple, atès que a finals del segle XIII es va convertir en la seu de l'orde a la Corona d'Aragó.

En un segon torn, que es desenvoluparà del 12 al 25 de juliol i on també participaran 24 nois i noies, els inscrits al camp de treball continuaran treballant en la recuperació del mateix sender però, alhora, participaran en un conjunt d'activitats que els permetrà apropar-se a la Guerra Civil espanyola: «Amb entrevistes amb persones del poble, que els explicaran els seus records de la guerra, i amb rutes que faran pels espais de la batalla de l'Ebre, els nois s'aproparan al que va ser un moment molt important de la història de Catalunya», explica Adrià Rico, tècnic de la Fundació Escolta Josep Carol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.