Elegància jamaicana

La suau cadència d'UB40 acaricia Cap Roig en una nit plena d'èxits

Tot i que és una bona manera d'identificar-los, UB40 són més que els intèrprets de Red red wine, tal com se'ls presentava en la publicitat del Festival Jardins de Cap Roig. Si més no, els de Birmingham no fan com –amb tots els respectes– Bobby McFerrin, que va passar per Cap Roig sense cantar Don't worry, be happy, el seu gran (únic?) èxit. UB40 poden omplir un doble CD recopilatori de grans i mitjans èxits i en directe utilitzen bé les seves cartes, sense oblidar que tenen un disc nou per presentar (Twentyfourseven), però tenim molt presents també les cançons que els han convertit en el grup més important del reggae-pop, després de The Police, encara que els seus estils no siguin exactament coincidents. Així, ahir van sonar a Cap Roig les seves revisions de Red red wine, (I can't help) falling in love with you i I got you babe, curiosament tres versions que destaquen en un repertori en què tampoc no han faltat els encerts propis al llarg dels anys.

Dir que no es va notar l'absència d'Ali Campbell i la seva veu característica no seria sincer, però si més no el grup té recursos per compensar la pèrdua del seu vocalista històric. La suau cadència jamaicana dels britànics i la seva inqüestionable sensibilitat pop van dominar en un concert força equilibrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.